Eurooppa Politiikka

Nigel Farage: EU:n tavoite on sulauttaminen

Nigel Farage. Kuva Gage Skidmore / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0
Unkarilainen Mariann Őry haastatteli UK:n itsenäisyyspuolueen, UKIP:n entisen johtajan Nigel Faragen. Haastattelu on julkaistu 29. tammikuuta 2018 Magyar Hírlap:ssa.

Mariann Őry: Millaisena näette Brexit-neuvottelujen tilanteen?

Etenevät hyvin hitaasti, puuttuu visio ja rohkeutta. Äärimmäisen epätodennäköistä, että ihmiset saavat sellaisen Brexitin jota he äänestivät. Tämä johtuu heikosta hallituksesta, ja koska eliitti haluaa edelleen kuulua Euroopan unioniin, eikä pääministeri yksinkertaisesti usko tekemisiinsä. Toivottavasti lähdemme 29. maaliskuuta ensi vuonna, mutta näyttää siltä, että parhaimmillaankin Brexit on tuolloin vain nimi. Joten edessä on vielä monia taisteluja.

Mariann Őry: Eli sopimus, johon Theresa May voi päästä, ei palvele brittiläisten etuja?

He eivät aseta maita, yrityksiä, Euroopan työläisiä etusijalle. ”Projekti” on heille tärkein – uusi jumala, jota meidän kaikkien tulisi ylistää. Jos Britannia saa lähtiessään hyvät ehdot, muut maat haluavat lähteä myös. Minusta ilman sopimusta on parempi kuin huono sopimus. Ajatus siitä, että ilman sopimusta ei voisi käydä kauppaa, on täyttä roskaa. Kiina ja Yhdysvallat käyvät kauppaa koko Euroopan kanssa pelkästään Maailman kauppajärjestön sopimusten turvin. Olisiko järkevä kauppasopimus sitten parempi? Tottakai, koska se helpottaa kaikkien elämää. Se olisi jopa loogisempaa muulle Euroopalle kuin meille. Sitä paitsi Brexit-kansanäänestys ei koskenut taloutta vaan kansakunnan itsehallintoa.

Mariann Őry: Onko Bryssel oppinut siitä mitään?

Kyllä, he ovat päättäneet syventää integraatiota nopeammin. He ovat vetäneet täysin väärät johtopäätökset. Merkel, Macron, Juncker, Verhofstadt – he kaikki sanovat samaa. He haluavat Euroopan Yhdysvaltoja, yhtenäistä Eurooppaa, ei Euroopan liittovaltiota. Euroopan liittovaltiossa Unkari voisi laatia suurimman osan laeistaan ja sillä olisi vapaus useissa verotukseen liittyvissä asioissa. EU:n pääneuvottelija Barney on sanonut minulle: ”Tämä ei ole Euroopan liittovaltio. Tämä on yhdistynyt Eurooppa”. Minulle se on yhdistynyt, keskusjohtoinen Eurooppa. Jotensakin se on vain hieman oikealle kallellaan oleva kommunismin versio. Breznevin doktriini Prahan kevään jälkeen, rajoitettu itsemääräämisoikeus – se on Eurooppa tänään. Siitä, onko se hyvä vai paha, voi aina väitellä, mutta minulle ei kannata tulla sanomaan, etteikö se ole tapahtumassa tai että sen voi muuttaa – sitä ei voi! Sitä voi vastustaa. Näin tekevät jossain määrin Orbán, puolalaiset ja romanialaiset. Mutta EU ei anna heille tuumaakaan periksi. He ovat teitä mahtavampia ja vahvempia. Jossain vaiheessa teidän keskustelunne tulevaisuudestanne alkaa muistuttamaan meidän keskustelujamme. Kyseessä on fakta: tässä Euroopan unionissa ei voi olla jäsenenä itsenäisiä demokraattisia valtioita, joilla olisi itsehallinto.

Mariann Őry: Nykyinen äänestysjärjestelmä ei tue pieniä maita?

Pienille maille kyseessä on katastrofi. Amerikkalainen järjestelmä laadittiin varmistamaan, että suuret osavaltiot eivät voi hallita pieniä – toisin kuin Euroopassa. Kaksi tai kolme suurta maata muutamien kavereiden kanssa voi saada mitä haluavat. Tässä on EU-armeijan ongelma, mikä on täydellisessä ristiriidassa NATO:n kanssa. Oletetaan, että Venäjästä tulisi joku päivä uhka. Siitä voi tulla tai olla tulematta. Kehen panisit luottosi tuossa tilanteessa, herra Junckeriin ja EU-armeijaan, vai brittiläisiin, yhdysvaltalaisiin ja NATO:on? Nämä ovat hyvin suuria, perustavaa laatua olevia kysymyksiä. En usko, että Unkari on aloittanut vielä näitä keskusteluja, mutta luulenpa että se tulee niin tekemään.

Mariann Őry: Puhutaanpa Euroopan Yhdysvalloista, mikä on mielipiteenne – jos ajatellaan Saksan vaalitulosta, on mahdollisuus – tosin aika absurdi – että Martin Schulzin puolue päätyy taas hallitukseen?

Näin juuri kannatuskyselyjen tuloksia, joiden mukaan sosialistipuolue SPD oli pudonnut noin 17 prosentin kannatukseen, kun taas AfD – kaikkine ongelmineen – oli noussut 13 prosenttiin. Joten suuria muutoksia on tulossa. Perinteiset sosialistipuolueet on pyyhkäisty pois kartalta koko Euroopassa. Siksi Macronin piti keksiä jotain uutta. Schulz ja Merkel ovat suurissa vaikeuksissa. AfD on muuttanut täysin vaalikartan Saksassa, ja vastaava on tapahtumassa kaikkialla. Jotkut sanovat, että Brexit ja Trump olivat vain tilapäisiä häiriöitä, vihaisten huonosti koulutettujen ihmisten vihanpuuska. Sitten niin rakastettava Macron voitti, ja kaikki muka muuttuu hyväksi. Totuus kuitenkin on, että kaikkialla Euroopassa kasvaa tämän yhtenäisen Euroopan konseptin vastustus. Juuri sitä Brexit ja Trump olivat pohjimmiltaan: molempien niin kutsuttujen maailmanlaajuisten shokkien pohjalla oli kansallisvaltioperiaate. Kansallisvaltio toimii, koska kyseessä on yksikkö, johon tunnemme kuuluvamme, se on yksikkö, jolle olemme lojaaleja. Kyseessä on yksikkö, jota olemme valmiita puolustamaan ja jonka puolesta olemme valmiita taistelemaan.

Mariann Őry: Tarvitaanko Euroopassa jonkinlaista yhteistyötä?

Olemme naapureita. Kyllä, Eurooppa tarvitsee yhteistyötä, järkeviä kauppasopimuksia, voisimme sopia muutamista yhteisistä minimistandardeista. Mutta kaikki tuo voidaan tehdä Euroopan neuvoston kautta. EU on projekti, mikä teeskentelee olevansa jotain yhteistyötä, mutta itse asiassa kyse on sulauttamisesta. Päätöksenteko joudutaan antamaan byrokraateille, joita ei ole äänestetty virkaansa.

Mariann Őry: Unkarissa on saatu vaikutelma, että Brysselissä ei ymmärretä Unkarin hallitusta ja sen kantaa itsemääräämisoikeuteen.

Viktor Orbán saapuu [EU-]parlamenttiin aina viiden vuoden välein. Hän saa siellä tylyä kohtelua. Sanonkin, että teidän ei pitäisi olla siellä, teidän ei pitäisi antaa heidän käyttää teitä hyväkseen. Heitä ei kiinnosta, he rakentavat Euroopan Yhdysvaltoja, eikä mikään saa tulla väliin. Kyseessä on jotain mikä muistuttaa uskontoa. Euroopan unionin jäsenet ovat antautuneet, luovuttaneet lainsäädäntövaltansa – niistä on tullut provinsseja.

Mariann Őry: EU on ollut täysin kykenemätön ratkaisemaan siirtolaiskriisiä. Oliko sillä suuri merkitys Brexit-äänestyksessä?

Itse asiassa he hoitivat asian tosi hyvin. He tekivät juuri mitä heidän odotettiinkin tekevän. Herra Junckerin huhtikuussa 2015 lanseeraama EU:n pakolaispolitiikka on hyvin yksinkertainen: jokainen, joka onnistuu asettamaan jalkansa Euroopan maaperälle, voi jäädä. Olen sanonut puheissani, että tämä on mieletöntä. Se johtaa lukemattomien, miljoonien saapumiseen, ja mukana tulee terroristeja. Tämä kaikki on suoraa seurausta huonosta politiikasta. Junckerilla – ja vielä enemmän Merkelillä – oli suuri merkitys äänestyksessämme. Sanoimme siinä: ”Emme halua tätä!”

Mariann Őry: Onko Visegrád-maiden (Tsekki, Unkari, Puola ja Slovakia) siirtolaispolitiikka lähempänä sitä, mitä suurin osa eurooppalaisista haluaa?

Epäilyksettä, ja saksalaisten sekä ranskalaisten enemmistö olisi myös samaa mieltä. Olette saaneet muutamia pieniä voittoja. He ovat alkaneet siirtyä hieman. [Donald] Tusk alkaa tajuamaan, että tämä on naurettavaa, mutta vielä ei ole syytä kovin suureen itsetyytyväisyyteen.

Mariann Őry: Kuinka pitkälle arvelette Puolaa kohtaan liipaistun artikla 7:n menevän?

Hyvä kysymys, koska liikumme uudella alueella, missä ei ennen ole oltu. Euroopan unionilla ei ole kovin merkittävää perääntymisten historiaa, sillä se voittaa lähes aina.

Mariann Őry: Romania on myös Brysselin agendalla, mutta kun heidän pääministerinsä vastikään uhkasi hirttää etnisten unkarilaisten edustajat, EU-komissio totesi: ”Emme kommentoi”.

Kyllä, he määrittelevät valikoidusti asiat mitkä ovat jäsenmaiden sisäisiä ja mitkä eivät. Kataloniassa nainen raahattiin hiuksista ulos äänestyspaikalta, kun äänestys pyrittiin estämään – se oli sisäinen asia. Hyvin tekopyhää.

Mariann Őry: Tiedämme tämän hyvin Unkarissa, koska mitä hyvänsä pääministerimme sanoo, on Brysselille tärkeää, ja he voivat sitten kritisoida.

Kyllä, todellakin. Mutta tarkoitan, että Katalonia oli hämmästyttävä tapaus: ”Puhtaasti sisäinen asia. Vain tarpeellista voimaa käytettiin”. Sellainen on heidän linjansa. Katalonia on heille massiivinen ongelma, koska Katalonia ei halua ainoastaan irtautua Espanjasta, vaan myös Euroopan unionista. Nämä ihmiset ovat separatisteja sanan kaikissa merkityksissä, ja se on hemmetin mielenkiintoista. Se on todella, todella mielenkiintoista.

Mariann Őry: Puheenne George Sorosista Euroopan parlamentissa sai Unkarissa aikaan paljon palautetta.

Yhdysvalloissa saamani solvaukset ovat uskomattomia. Olen nyt antisemiitti, koska kritisoin Sorosta. Minua on kutsuttu vaikka miksi viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana, mutta antisemiitiksi vasta hyökättyäni Soroksen kimppuun. Olen huolestunut Soroksesta, koska Open Societylle on jo siirretty 15 miljardia dollaria, ja sille on luvattu vielä 18 miljardia dollaria lisää. Politiikan maailmassa ei ole vielä koskaan ennen nähty poliittisia kampanjaryhmiä, joille olisi kanavoitu tällaisia rahamääriä. Heillä on enemmän rahaa kuin monella hallituksella. Nähdäkseni Soros haluaa tuhota kansallisvaltiot, hän haluaa tuhota perheyksiköt, hän haluaa tuhota kaikki länsimaisten yhteisöjen normit. Mielestäni kyseessä on vaarallinen asia. Tiedän, että jokainen, joka asettuu hänen kanssaan poikkiteloin, joutuu kokemaan kovia. Hän on lukittautunut kuolettavaan taisteluun maasi pääministeriä vastaan. Arveluni mukaan kovinkaan moni ei ymmärrä tämän miehen organisaation laajuutta ja sen takana olevia rahamääriä. Meneillään on suuri propagandasota. Soros on todellinen ongelma, eikä pelkästään Unkarille. Soros on juutalais-kristityn kulttuurin ja kansallisvaltioiden merkittävä vihollinen.

Translated to Kansalainen from Visegrád Post by permission of Ferenc Almássy.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit