Eurooppa Politiikka

Nigel Farage tapasi Trumpin jo kolmannen kerran – spekulaatioita yhteistyöstä

Nigel Farage


Nigel Farage vieraili Donald Trumpin pääkonttorissa New Yorkissa torstai-iltana herättäen spekulaatioita mahdollisesta työtarjouksesta tulevaan Yhdysvaltojen ja Britannian väliseen kauppasopimukseen liittyenNigel Faragen nähtiin saapuvan Trump Toweriin New Yorkissa ja kävelevän hissiin, jonka oletetaan vieneen hänet Trumpin toimistoon. Hän poistui noin tuntia myöhemmin kommentoimatta vierailunsa syytä.

Jos Farage oletetusti tapasi Trumpin, se oli jo heidän kolmas tapaamisensa sen jälkeen, kun Donald Trump valittiin Yhdysvaltojen presidentiksi kuukausi sitten.

The Telegraph -lehti kertoi viime viikonloppuna, että Faragelle saatetaan tarjota Trumpin neuvonantajan roolia Yhdysvaltojen ja Britannian välisiin kauppasopimusneuvotteluihin liittyen.

Faragen ja Trumpin tiivis yhteydenpito on jotensakin noloa Britannian pääministerille Theresa Maylle, joka ei ole vielä henkilökohtaisesti tavannut Trumpia, ainoastaan keskustellut hänen kanssaan puhelimitse.

Jos Faragesta tehdään neuvonantaja, se tarkoittaisi sitä, että Theresa Mayn pitäisi tehdä menestyksekästä yhteistyötä UKIP:n ( UK:n Itsenäisyyspuolue, UK Independence Party) entisen johtajan kanssa.

Theresa May on jo mahdollisesti lisännyt jännitettä Yhdysvaltojen tulevan presidentin suuntaan kieltäytymällä antamasta Faragelle Britannian suurlähettilään paikkaa Washingtonista.

Nigel Farage ei kommentoinut vierailuaan Trump Towerin ulkopuolella odotteleville toimittajille. Aiemmin torstaina Farage kieltäytyi myöntämästä tapaako hän Trumpia, kertoen tapaavansa Trumpin tiimin ja tekevänsä myöhemmin jouluostoksia New Yorkissa.

Hän kuitenkin kertoi viikko sitten Bloombergille Yhdysvalloissa: ”Tulen edistämään kaikin voimin Britannian ja Yhdysvaltojen suhteiden täydellistä uudelleenmuodostamista. Sillä olisi erinomainen vaikutus maiden välistä kaupankäyntiä ajatellen.”

Steve Bannon, Trumpin avainavustaja, kertoi Bloombergille: ”Trumpin Valkoisessa talossa Faragen ideat tullaan aina ottamaan vakavasti.”

Yhdysvaltalaisen senaattorin Paul Randallin tiedottaja kertoi puolestaan, että ”Nigel Farage tulee olemaan merkittävä tekijä uudistettujen suhteiden luomisessa Britannian ja Yhdysvaltojen välille.”

The Telegraph

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa