Eurooppa Politiikka

Nigel Faragen Brexit-puolueella on jo lähes joka kolmannen britin tuki

Nigel Farage. Kuva Shutterstock.

Jo lähes joka kolmas britti kannattaa Nigel Faragen perustamaa Brexit-puoluetta, kun europarlamenttivaaleihin on puolitoista kuukautta aikaa.

Mr. Brexit Nigel Farage on saanut vasta perustamansa Brexit-puolueen huimaan nousukiitoon juuri ennen toukokuun europarlamenttivaaleja.

Yougov-yhtiön kannatuskyselyssä viime viikolla Brexit-puoluetta kannatti 15 prosenttia briteistä, vaikka puolueen toiminta ei vielä ollut edes virallisesti alkanut.

Nyt uusimmassa saman yhtiön kannatuskyselyssä Faragen Brexit-puoluetta kannattaa jo 27 prosenttia briteistä.

Kannatuskyselyn mukaan eniten on laskenut itsenäisyyspuolue UKIP:n kannatus, noin 7 prosenttiyksikköä päätyen 14 prosenttiin. Voidaankin päätellä, että suuri osa UKIP:n kannattajista on siirtynyt kannattamaan Faragen Brexit-puoluetta.

Brexit-puolueen kannatus on lähes kaksinkertainen verrattuna konservatiivipuolueen kannatukseen, joka on 15 prosenttia.

Farage syytti viime viikolla valtapuolueita Britannian alasajosta sanoen, että nämä ”mielellään jatkavat maan hallittua rappeuttamista”.

Hän myös sanoi, että britit ovat ”aasien johtamia leijonia” ja että Brexit-puolue ”palauttaa jumalan pelon Westminsterin parlamentin jäseniin”.

Europarlamenttivaalit pidetään 26.5.2019 ja niitä on luonnehdittu ratkaiseviksi vaaleiksi Euroopan tulevaisuuden kannalta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa