Eurooppa Rikos

Nigerialainen räppäri ahdisteli naista ja puri poliiseja

Police Malta
Kuva Futurhit12 / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Oikeus päästi nigerialaismiehen vapaalle jalalle takuita vastaan varsinaiseen oikeudenkäyntiin saakka.

Räppäri Fatherwor Etumuton vietiin Maltalla oikeuden eteen syytettynä naisen ahdistelusta ja viranomaisten väkivaltaisesta vastustamisesta, kunnianloukkauksesta ja uhkailusta.

32-vuotias Rabatin kaupungissa asusteleva nigerialaismies kiisti kaikki syytteet.

– En tiedä, mitä tapahtui, hän väitti.

Poliisi sai 25. lokakuuta ilmoituksen, että maltalaista naista häiriköitiin. Kun viranomaiset saapuivat paikalle, ja seksuaalisen ahdistelun kohde osoitti poliiseille epäillyn, mies välittömästi muuttui aggressiiviseksi. Kun poliisit yrittivät saada raivoavan nigerialaismiehen istumaan, tämä puri viranomaisia.

Oikeudessa nigerialaisen lakimies yritti saada päämiehensä vastaamaan syytteisiin vapaalta jalalta, mutta rikostutkija vastusti, sillä ”poliisi on siellä palvelemassa ihmisiä eikä hyökkäysten kohteena”.

Fatherwor oli jo ennen oikeudenkäyntiä yrittänyt etsiä naista Vallettasta ja Sliemasta.

– Meitä huolestuttaa, että hän yrittää kommunikoida päätodistajan kanssa, tutkija totesi.

Puolustusasianajaja muistutti, että kyseessä on vasta epäily, ja nigerialaismies voidaan tuoda oikeuden eteen koska hyvänsä. Jos hän ei saapuisikaan tuomittavaksi, mies saisi siitä rangaistuksen.

Lopulta oikeus päätti antaa nigerialaismiehen vastata syytteisiin vapaalta jalalta. Naiselle puolestaan määrättiin todistajan suojelua.

Miestä varoitettiin lähestymästä naista ja hän joutuu ilmoittautumaan kolmesti viikossa varsinaiseen oikeudenkäyntiin saakka. Takuusummaksi määrättiin 5000 euroa.

Lähde Malta Today.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa