Eurooppa Kulttuuri

Niqab-Zorro protestoi Itävallassa

Kuva Pxhere.

Algerialaistaustainen ranskalainen liikemies Rachid Nekkaz aiheutti jo viime syksynä huomiota ilmoittaessaan maksavansa kaikki Itävallan burkakiellon aiheuttamat sakot. Nyt erikoinen miljonääri on käynyt taas kerran Wienissä. Hän halusi tavata Itävallan kanslerin Sebastian Kurzin (ÖVP) maksaakseen burkasakkoja. Kurz ei ottanut miestä vastaan, ja Nekkaz järjesti mielenosoituksen kansleriviraston eteen ja syytti Kurzia keskusteluhaluttomuudesta.

Burkamiljonääri seisoi puolen päivän aikoihin kansleriviraston edessä ja kertoi paikalle kokoontuneille journalisteille protestiliikkeestään. Nekkaz kertoo kannattavansa vapautta ja vaatii demokraattista systeemiä. Hän ei ymmärrä miksi Itävalta kääntyy vähemmistöjä vastaan ja siksi hän tuli paikalle maksamaan kymmenen burkan käyttämisestä annettua sakkoa.

– Minulla ei ole rajoja. On minulle aivan sama maksanko miljoonan vai kaksi. Minulla on taloudellinen vapaus tehdä se.

”Niqab-Zorro”

Burka-aktivistina Nekkaz yritti päästä kanslerin puheille, mutta viranomaiset estivät miehen tunkeutumisen virastoon. Tästä suivaantuneena Nekkaz kertoi kirjoittavansa kanslerille kirjeen.

Nekkaz kertoi Fb-päivityksessään, että aikoo julkaista kirjan nimellä ”Niqab-Zorro”. Kirjassa hän kertoo jo seitsemän vuotta kestäneestä taistelusta burkan ja niqabin kieltävää lainsäädäntöä vastaan. Hän on aiheuttanut useammassa Euroopan maassa huomiota maksamalla naisten saamia sakkoja niqabin tai burkan käytöstä. Samaa kaavaa liikemies aikoo toteuttaa myös Itävallassa. Nekkaz kertoo maksaneensa vuodesta 2011 alkaen yli 15 000 sakkoa, joiden yhteissumma ylittää 300 000 euroa.

Edellinen mielenosoitus loppui sakkoon

Viime syksynä, kun Kurz oli vielä ulkoministeri, liikemies suoritti edellisen tempauksensa. Tämäkin tempaus jätti Kurzin kylmäksi.

– Me emme taivu tämän algerialaisen miljonäärin edessä, kommentoi tuolloinen ulkoministeri Nekkazin esiintymistä ministeriön edessä.

Tuolloisen mielenosoituksen osallistujat olivat peittäneet kasvonsa.

– Me emme provosoi. Tämä laki on provokaatio, liikemies perusteli toimintaansa, josta Itävallan viranomaiset palkitsivat herran 50 euron sakolla.

Lähde: Kronen Zeitung

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit