Kotimaa Politiikka

Nordean päästrategi hallitusvaikeuksista: Uudistukset ottavat joka tapauksessa takapakkia

Rakenteellisten uudistusten lykkääntyminen olisi iso isku Suomen talousnäkymille.

Arvopaperi uutisoi tänään, että Nordean päästrategin Jan von Gerichin mukaan hallituskriisillä tulee olemaan vaikutusta hallituksen uudistuksiin.

Von Gerichin mukaan välittömiä talousvaikutuksia hallituskriisistä ei olisi välttämättä tulossa, koska Suomen talouskasvu antaa puskuria hallitusvaikeuksien varalle, mutta tilanteen pitkittyessä nähdään myös markkinavaikutuksia.

Näyttää kuitenkin selvältä, että hallituksen uudistukset ottavat joka tapauksessa takapakkia.

”Valitettavasti Sipilän hallituksella on ollut jo ilman perussuomalais-shokkia vaikeuksia saada pakkaa pidettyä kasassa. On poukkoilua ja sote-ongelmia,” hän toteaa.

Von Gerich korostaa, että viimeisimmän kehityksen jälkeen ei voida mennä kuin huonompaan suuntaan, ja tilanteeseen ei pidä missään nimessä suhtautua väheksyvästi.

”Suomen näkymät ovat parantuneet lyhyellä aikavälillä, mutta Suomen talous ei paljon yli prosenttia kasva ilman rakenneuudistusten toteuttamista tulevina vuosina. Näkymät ovat edelleen haastavat. Tällä kasvulla ei julkista taloutta tasapainoteta tai ratkaista kestävyysvajetta. Ongelmat ovat hyvin todelliset. Lisää mustia pilviä toisi kova palkkaratkaisu syksyllä, jolloin Suomi lähtee hakemaan uutta rahoitusta markkinoilta. Tässä tilanteessa nähtäisiin suurempia liikkeitä markkinoilla,” strategi toteaa.

Pääministeri, keskustapuolueen Juha Sipilä ja kokoomuksen Petteri Orpo ilmoittivat tänään, että hallitusyhteistyö perussuomalaisten kanssa kariutuu perussuomalaisten uuden puheenjohtajan, Jussi Halla-ahon valinnan myötä. Sipilä ja Orpo tarkensivat yhteistyön kariutumisen syiksi muun muassa perussuomalaisten erilaiset arvot, kriittisyyden EU:n syvenevää integraatiota kohtaan  sekä maahanmuuttopolitiikan. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi, että perussuomalaiset ei olisi halunnut tiukentaa hallitusohjelmaa, vaan olisi halunnut jo sovittua ohjelmaa noudatettavan.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa