Eurooppa

Norja jatkaa rajavalvontaa toukokuuhun saakka

Norja on päättänyt jatkaa marraskuusta 2015 saakka voimassa ollutta väliaikaista rajavalvontaansa kolmella kuukaudella, Norjan hallitus tiedotti torstaina.Yleisesti odotettu päätös rajavalvonnan jatkamisesta tehtiin sen jälkeen, kun EU näytti vihreää valoa Norjan hallitukselle.

Oikeusministeri, Edistyspuolueen Per-Willy Amundsen kertoi, että rajavalvontaa jatketaan ainakin toukokuun 11. päivään saakka.

“Turvallisuus- sekä siirtolaistilanne edellyttävät rajavalvonnan jatkamista taas kolmella kuukaudella. Harkitsemme sitten uudelleen, onko rajavalvontaa vielä tarvetta jatkaa edelleen,” Amundsen sanoi.

Amundsenin mukaan Norja tarkkailee tilannetta tiiviisti, ja vaikka turvapaikanhakijoiden määrä onkin pudonnut sen jälkeen kun rajavalvonta alunperin astui voimaan, hallitus uskoo, että “toimenpiteitä on luonnollista vielä vielä jatkaa”.

Norjan tiukennettu rajavalvonta tarkoittaa pääasiassa Tanskasta, Ruotsista ja Saksasta lautoilla saapuvien matkustajien passintarkastuksia. Kaikilla noilla kolmella maalla, kuten myös Itävallalla, on tiukennettu rajavalvonta käytössä omilla rajoillaan.

The Local.no

Jakoa

Liity kannattajajäseneksi

Grilli kesäkuntoon - tulikulma.fi

Uusimmat uutiset