Eurooppa

Norja karkotti islamistin Italiaan 18 vuoden odottelun jälkeen

Kuva Pixabay.

Norjassa oleillut islamisti mullah Krekar on karkotettu Italiaan huolimatta maata vaivaavasta koronaviruksesta.

Islamistin karkottaminen ei ole ollut helppo tehtävä, sillä Norjan viranomaiset ovat yrittäneet päästä kurditaustaisesta mullah Krekarista eroon jo 18 vuoden ajan, Norjan TV2 kertoo.

Mullah Krekarina tunnettu Irakin kurdi Najmuddin Faraj Ahmad tuli Norjaan pakolaisena Pohjois-Irakista vuonna 1991. Vuonna 2003 Krekar pidätettiin ja häntä syytettiin terroristitoiminnasta Norjassa ja Norjan käyttämisestä tukikohtana. Krekar päätettiin karkottaa Norjasta 2005, mutta Irakin epävakaan turvallisuustilanteen ja Krekaria uhkaavan kuolemantuomion vuoksi karkotusta ei pantu toimeen.

Maaliskuun 13. päivänä viranomaiset saivat lopulta aikaan päätöksen, joka sallii Krekarin karkottamisen Italiaan. Viime torstaina oikeusministeri Monica Maeland ilmoitti Krekarin olevan jo Italiassa. Hän on vangittuna Roomassa Rebbibian vankilassa.

Italiassa koronavirus on levinnyt nopeasti, ja Krekarin sanotaan kuuluvan riskiryhmään. Islamistin karkotusta koronaviruksen saastuttamaan maahan on kritisoitu, sillä Krekarilla sanotaan olevan korkea verenpaine ja diabetes.

Krekarin asianajaja kritisoi karkotuksen nopeaa tempoa. Kun hän sai kuulla karkotuksesta, Krekar oli jo Italiassa.

Asianajaja sanoo, että Norjan viranomaisten tulisi hävetä. Hän myös varoittaa, että jos Krekarille tapahtuu jotain Italiassa, hän tulee saattamaan karkotuspäätöksen tehneet vastuuseen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa