Eurooppa Maahanmuutto

Norja palauttaa 1 600 somalia kotimaahansa

Kuva Pixabay.

Norjan hallitus on päättänyt lähettää 1 600 somalia takaisin Somaliaan. Hallituksen mielestä somalit eivät enää tarvitse turvaa kaukana pohjoisessa vaan voivat palata turvalliseksi luokiteltuun Somaliaan.

Norjan hallituksen mukaan Somalian tilanne on parantunut ja maassa on vakaa hallitus. Tästä syystä Norjan hallitus ei näe mitään syytä siihen, että 1 600 somalia nauttii Norjan suojaa. Heiltä poistetaan turvapaikkaoikeus ja heidät toimitetaan takaisin kotiin.

Norjan turvapaikanhakijoiden järjestö NOAS (Norsk organisasjon for asylsøkere) kritisoi päätöstä. Järjestön mukaan Somalia ei pysty tarjoamaan tehokasta suojelua.

”Pakolaisten oleskelulupiin on syytä puuttua, kun suojelun tarve poistuu”

Valtiosihteeri, Edistyspuolueen (FrP) Torkil Åmland tyrmää kritiikin.

– Se, että muutamat organisaatiot ovat eri mieltä hallituksen turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikasta ei tarkoita sitä, että määräyksiä rikottaisiin, hän painottaa.

Myös valtiosihteeri, Konservatiivipuolueen (H) Kristin Holm Jensen on samaa mieltä. Hänen mukaansa pakolaisten oleskelulupiin on syytä puuttua, kun suojelun tarve poistuu.

Päivitys 9.10.2020:

Tammikuussa 2020 oikeusministerin virkaan astunut konservatiivipuolue Høyren Monica Mæland antoi maaliskuussa 2020 uudet ohjeet somalien kotiuttamisista. Mæland sopi maahanmuuttoviranomaisten kanssa, että kotiuttaminen perutaan 600 jäljellä olevassa tapauksessa.

Edistyspuolue on kritisoinut voimakkaasti päätöstä.

Lähde: Nettavisen, tv2.no.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit