Eurooppa Maahanmuutto

Norja perehdytti pakolaisia 66 miljardilla kruunulla työmarkkinoihin – ja näin siinä sitten kävi

Kuva Shutterstock.

Norja käytti kymmenen vuoden aikana lähes 66 miljardia kruunua pakolaisten työllistymiseen. Lopputulos ei kuitenkaan vastannut odotuksia.

Perehdytysohjelma (introduksjonsprogrammet) on Norjassa laajin pakolaisten integraatioon liittyvä ohjelma, ja sitä pidetään pakolaisten integroimisen keihäänkärkenä. Norjasta oleskeluluvan saaneet on perehdytettävä, jotta heistä voi tulla osa norjalaisia työmarkkinoita.

Aftenpostenin mukaan vuosien 2005 ja 2016 välisenä aikana 37 000 pakolaista kävi perehdytysohjelman läpi. Vuosien 2006 ja 2016 välisenä aikana Norjan valtio käytti perehdytysohjelmaan ja kunnille suunnattuihin pakolaisten työllistymisen ja koulutukseen hakeutumisen edistämiseen tarkoitettuihin kotouttamistukiin yhteensä 65,8 miljardia Norjan kruunua (6,7 miljardia euroa).

Norjan työllisyysaste on 78 prosenttia, mutta pakolaisista töissä kävi vuoden 2017 lopussa vain 55 prosenttia, kun perehdytysohjelmaan osallistumisesta oli kulunut kahdeksan vuotta. Tilastoissa työllistyneiksi lasketaan kaikki, jotka tekevät viikoittain edes yhden tunnin työtä, josta maksetaan palkkaa.

Vain 33 prosenttia pakolaisista työskenteli viikossa 35 tuntia tai enemmän. Vastaava luku koko Norjan väestöä koskien on 70 prosenttia.

Pakolaisista 7 prosenttia oli koulutuksessa tai työskenteli osa-aikaisesti. 7 prosenttia oli ilmoittautunut työttömäksi tai oli mukana työllistämishankkeissa.

25 prosenttia pakolaisista oli ilmoittautunut pitkäaikaissairaiksi, eli sosiaaliavustuksen varassa tai kärsi alentuneesta työkyvystä.

Kahdeksan vuotta perehdyttämisen päättymisestä 40 prosenttia pakolaisista oli pysyvästi matalapalkkaisia ja 60 prosentilla tulotaso oli Norjan keskitasoa alempi, kun vastaava luku koko Norjan väestöä koskien on 11 prosenttia.

Perehdytysohjelman tavoite on, että vähintään 70 prosenttia ohjelman läpikäyneistä on työllistynyt tai koulutuksessa vuoden kuluttua perehdytyksen päättymisestä.

Muutettu otsikkoa 28.12 klo 14:10

Tilaa
Ilmoita
guest
11 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

dissertation writing services illegal https://dissertationwriting-service.com/

trackback

dissertation help derrida https://buydissertationhelp.com/

trackback

free video poker slots https://slotmachinegameinfo.com/

trackback
trackback
trackback
trackback

lenovo y700 nvme slots https://slot-machine-sale.com/

trackback

mod the sims more slots https://pennyslotmachines.org/

trackback

little green men slots https://candylandslotmachine.com/

trackback

free slots 12×12 https://2-free-slots.com/

trackback

2genitive