Eurooppa Maahanmuutto Muu maailma Politiikka Rikos Uutiset

Norja: Turvapaikanhakijoitten joukossa vakoilijoita 2015

Kuva: Wikimedia Commons / (CC-BY-SA-2.0) / Rebecca Harms from Wendland, Germany.

Noin 5 500 turvapaikanhakijaa ylitti Norjan ja Venäjän rajan vuonna 2015. Heidän joukossaan oli vakoilijoita, kertoo Norjan turvallisuuspalvelu PST. Turvapaikanhakijat olivat pääasiassa irakilaisia, afganistanilaisia ja syyrialaisia.

PST:n mukaan turvapaikanhakijoitten joukossa oli henkilöitä, jotka olivat ulkomaalaisten tiedustelupalvelujen lähettämiä. Paljastuneet vakoilijat eivät olleet ammattimaisia agentteja, vaan heidät oli houkuteltu tai uhkailtu tiedustelupalvelujen palvelukseen.

Norjan viranomaiset eivät kerro mitkä maat tai tiedustelupalvelut lähettivät vakoilijoita Norjaan, mutta sotatutkimuslaitoksen Venäjä-asiantuntija Karen-Anna Eggen viittaa Venäjään.

Myös Lähi-idän maitten tiedustelupalvelut pitävät silmällä ulkomaille lähteneitä kansalaisiaan.

”Vuoden 2015 pakolaistulva oli ehdottomasti jotain, mitä he ymmärsivät voivansa käyttää hyväksi”, Eggen kommentoi.

Hänen mukaansa 2015 tapahtunut turvapaikanhakijoitten massatulo Pohjoismaihin oli testi, jolla tutkittiin maitten stressinsietokykyä. Tutkija Eggen uskoo viime vuoden lopulla Suomeen tulleen turvapaikanhakijavyöryn liittyvän vuonna 2015 tulleisiin.

Norjan turvallisuuspalvelu PST:n mukaan myös tällä hetkellä Norjaan tulevien turvapaikanhakijoitten joukossa on ulkomaisten tiedustelupalvelujen vakoilijoita.

Suomen viranomaiset eivät tiettävästi ole löytäneet 2015 tai myöhemmin tulleitten turvapaikanhakijoitten joukosta ulkomaisia vakoilijoita.

Lähde SVT

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jukka Severinkangas

”Suomen viranomaiset eivät tiettävästi ole löytäneet 2015 tai myöhemmin tulleitten turvapaikanhakijoitten joukosta ulkomaisia vakoilijoita!”

Mikäs uutinen työ nyt on! Uutinen olisi ollut, jos olisi löytynyt!

Al-Hol-akoistakaan ei löytynyt yhden yhtäkään rikollista ja terroristia, vaikka viettivät vuosia ISIS-terroristien vaimoina. Monet muut maat kyllä löysivät, mutta meiltä lähteneet muijat olivatkin vain uhreja ja kaurapuuron keittäjiä ja kardemummankorvapuustien tuoksuisia äityliinejä. Kahta tulijaa poliisimme kuulusteli, mutta sinne jonnekin mappi ööööön pohjattomaan kaivoon ovat unohtuneet. Eräs ulkoministeriön virkamies vastasi minulle meiliini, että hän on nähnyt Suomeen haetut lapset ja lapset ovat aivan normaaleja lapsukaisia!!!! Kysyin häneltä, että oletko tosissasi. Ei vastannut!

Ilkka

Suomen viranomaiset ei löydä edes omaa per****ään vaikka hakisivat kaksin käsin.

John Quiman

Ei hätää, kyllä Puuha-Pekka auttaa.

John Quiman

Totta kai joukossa mikä marssii maahan on vakoilijoita ja terroristeja, koska sellaisen massan mukana voi soluttaa mitä vaan porukkaa maahan.

Toni Lajos

Suomen viranomaiset ovat pöyristyneitä vihjailuista maahamme saapuvista vakoilijoista, asiasta vastuussa olevat henkilöt eivät kuuna päivänä voisi edes epäillä murjaaneita vakoilijoiksi, eikä muutoinkaan yhteiskunnalla haitallisiksi, kultamunia, osaajia, on suorastaa irvokasta väittää tulijoista jotain pahaa, pelkästään onnea ja ihanuutta maahamme tulijat mukanaan tuovat…