Eurooppa Politiikka

Norjan oikeusministeri ei tuomitse koraanin polttamista mielenilmauksessa – ”Sellaista on sananvapaus”

Kuvakaappaus Youtube.

Muslimimaailmaa järkyttänyt koraanin polttaminen Norjassa ei järkytä maan oikeusministeriä. Hänen mukaansa uskontoa tulee saada kritisoida, sillä se kuuluu sananvapauteen.

Viime viikolla norjalainen islamkriittinen ryhmä SIAN, ”Stop islamisation of Norway”, järjesti mielenilmauksen Kristiansandissa. Ryhmä poltti mielenilmauksen aikana koraanin ja heitti kaksi koraania roskakoriin, kertoo norjalainen VG.

Kun koraani oli sytytetty palamaan, raivostunut maahanmuuttaja hyökkäsi koraanin sytyttäneen miehen kimppuun.

Kuvakaappaus Youtube.

Mielenosoitusta valvoneiden poliisien joukko sai kuitenkin riehuvan maahanmuuttajan taltutettua.

Kuvakaappaus Youtube.

Myös Norjan hallituksesta kommentoidaan tapahtumaa. Oikeusministeri ei tuomitse koraanin polttamista.

– Islam ei ole yksilö tai ryhmä. Se on uskonto, ja uskontoa kohtaan osoitetulle kritiikille täytyy olla tilaa kuten myös niille, jotka eivät pidä siitä ja osoittavat sen. Sellaista on sananvapaus, oikeusministeri Jøran Kallmyr Edistyspuolueesta sanoi.

Kansainvälinen media noteerasi koraanin polttamisen, ja muslimimaailma on tuominnut tapahtuneen. Pakistanin ulkoministeriön mukaan maailmassa on 1, 3 miljardia muslimia, eikä muslimeja loukkaavaa koraanin polttamista voi puolustella sananvapaudella.

Norjan oikeusministeri ei hyväksy muslimimaailman Norjaa kohtaan osoittamaa kritiikkiä. Oikeusministeri Kallmyrin mukaan muslimit eivät ymmärrä demokratiaa.

– He eivät ole tottuneita sananvapauteen, emmekä voi sallia sananvapauttamme rajoitettavan sen vuoksi, että tietyt tahot maailmalla eivät halua sallia meille vapaata yhteiskuntaa. Meidän täytyy puolustaa demokratiaa riippumatta siitä, millaisia reaktioita se herättää, oikeusministeri Kallmyr muistutti.

Korjattu kirjoitusvirhe ensimmäisestä kappaleesta 30. 11 klo 23:09

Tilaa
Ilmoita
guest
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

[…] syksynä SIAN järjesti Kristiansandissa mielenilmauksen, jonka aikana ryhmä poltti koraanin ja heitti kaksi koraania […]

Tagit