Eurooppa Maahanmuutto

Norjan sosiaalidemokraatit lämpenevät Tanskan mallille ja haluavat lähettää turvapaikanhakijat Afrikkaan

Kuva Pixabay.

Norjan sosiaalidemokraatit haluavat ottaa mallia Tanskan uudesta turvapaikkapolitiikasta.

Tanska on sosiaalidemokraattien vetämänä omaksumassa uuden turvapaikkapolitiikan, jossa turvapaikanhakijat odottavat päätöstä jossain kolmannessa maassa, jonka kanssa Tanskalla on vastaanottosopimus turvapaikanhakijoista. Jos turvapaikkapäätös on myönteinen, pakolainen integroidaan sopimusmaahan – ei suinkaan Tanskaan.

Tanska on jo käynyt neuvotteluja Ruandan kanssa.

Nyt Norjan sosiaalidemokraattinen työväenpuolue on lämpenemässä Tanskan mallille. Norjan sosiaalidemokraattien oman mallin mukaan turvapaikanhakijoita voitaisiin lähettää vastaanottokeskuksiin Afrikassa, mutta vain, jos henkilö on jo käynyt kyseisessä maassa.

– Lähtökohtamme on, että haluamme yhteistyön kolmansien maiden kanssa lopettavan kuolettavat matkat Välimeren yli, sanoo työväenpuolueen maahanmuuttopolitiikan tiedottaja Masud Gharahkhani.

– Meidän on kuitenkin löydettävä käytännössä mahdollisia ja kansainvälisten velvoitteidemme mukaisia ​​ratkaisuja. Mielestäni keskustelu on hieman erilainen meidän ja tanskalaisten välillä tässä, hän sanoo.

Gharahkhani korostaa, että joissakin olosuhteissa turvapaikanhakijoita ei voida lähettää kolmanteen maahan.

– Jos kyseessä olevan henkilön lähettäminen kolmanteen maahan ei ole tarpeeksi turvallista, emme halua tehdä sitä. Tai jos meillä ei ole sopimusta sen maan kanssa, jonka kautta henkilö on matkustanut. Silloin haluamme käsitellä hakemuksen täällä.

Lähde Nyheter Idag.

Tilaa
Ilmoita
guest

14 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

”Lähtökohtamme on, että haluamme yhteistyön kolmansien maiden kanssa lopettavan kuolettavat matkat Välimeren yli, sanoo työväenpuolueen maahanmuuttopolitiikan tiedottaja Masud Gharahkhani”. Täytyy ymmärtää että nämä kuolettavat matkat tarkoittavat euroopan kuolemaa, ei tunkeutujien kuolemaa.

Jupi

Euroopan kaikkien maiden merivoimat käytännössä toimettomana tällä hetkellä, ja kertaus kun on kaikkien äiti, ei muuta kun varoituslaukaus keulasta, kölin kohdalla varovainen jalka vesilinjan alapuolelle, ja pinnalle jäävä romu 12.5 mm sarjalla sellaiseksi kalan suuhun mahtuvaa snäkkiä

Pertti Valariutta

Mä oon oppnu ton kertauksen täl taval, et kertaus on opintojen äiti,,meniköhän vihkoon???

Vieno Huttunen

”. Norjan sosiaalidemokraattien oman mallin mukaan turvapaikanhakijoita voitaisiin lähettää vastaanottokeskuksiin Afrikassa, mutta vain, jos henkilö on jo käynyt kyseisessä maassa.”

No jaa, ehdin jo innostua, että Norjassakin aletaan järkiintyä. Kyllä tässä kuitenkin vielä aukkoja on. Esim. Iranista Turkin ja Kreikan kautta tulleet afgaanit tuskin ovat jalallaan astuneet koko Afrikan mantereelle. Taikka muut Turkin ja Kreikan kautta tulevat Lähi-Idän ja Aasian asukkaat. Entä Al-Holista suoraan lennätettävät terroristien perheenjäsenet.

Pahimmassa tapauksessa salakuljettajat keksivät kiertoreittejä tai korruptoituneet hallitukset alkavat hakea pakolaisia lentokoneella suoraan konfliktialueilta.

Ilkka Forsten

Pekka haki jo Ohisalon suostumuksella, Kansan mandattia hänellä ei ollut.

Pertti Valariutta

Pekkaa Pekkaa, Mustaa Pekkaa, ken nyt pelkäisi, Pekka on Pekka, vaikka voissa sen paistaisi. Pekka on siellä Pekka on täällä, kuka nyt pahaa Pekkaa pelkäisi,paitsi Ulkominiteriön eräät virkamiehet/naiset,, paha on Pekka 🤑🤪😈

murre iisakki riepunen

Pride-viikon huumassa meillä tämä seikka on jäänyt taka-alalle, sinne myös jää.

Kata

”Lähtökohtamme on, että haluamme yhteistyön kolmansien maiden kanssa lopettavan kuolettavat matkat Välimeren yli”,….niiiiiin mutta kun..niistä tulee mania joillekin ja paljon!Ihan pikkusummalla ei seilata eli on ne tulijat niin ”köyhiäKIN”.
Mutta harvassa on tulijoissa se muu perhe joka siis pärjää siellä kotimajassa-maassa?Miten ihmeessä,vainoa ja sotaa ja kaikkea….eikö nuorten miesten asia olisi jäädä auttamaan?
Ai ei ole tapana…no sitte.

John Quiman

Joidenkin käsitysten mukaan nuorten miesten asia on mennä Euroopan sossun luukulle ja lähettää sossurahaa koko perheelle kotimaahan.

Ilkka

Olet asian ytimessä.

Kata

Näin siinä on käynyt.Kehitysapu ei riitä vai miten se meni?Ja mitä sanoikaan taannoin Ghanan pressa?Kukaan ei ilmesesti ottanut tosissaan vaikka siinä videossa Emmanuellekin kiemurteli tuskissaan että eihän nyt kehitysapua voi lopettaa…

Pertti Valariutta

Ei kuulu itämaiseen kulttuuriin jäädä auttamaan naisii/lapisii/vanhuksii/sairait/orpoi, oma musta pers nahka on lähin. Oman maamme Pääministerin kutsuhuuto kiiri laajan Afrikan maan, et tulka tänne, tääl teitil o täys ylläpito, tuoka kaik sukulaase serkkulikan siskon kummin kaimatki ja viel niittekki sukulaase, meitil mahtuu, kyl sopu sija anta. Ei työpakko, lojumal ja notkumalki saa aiva tosta vaa. Raiskaa ja tapeta muutama (neutalisti) henkilö, et saaha vähä kohuu, jot viherpiipertäjät alkaa ulvo meiti puolest et kui kehtaatteki persut ikiomii taatelintallaajia lähettään takas kotiin….

m1xa

Lisää näitä maita vaan kehiin!! Ehkä meilläkin joku uskaltaisi tehdä jotain… Epäillä tosin sopii.

gulermo

meidän sossudemarit on niin punasia ja vasuriin kääntyneitä punaviherkommareita, ettei tule tapahtumaan täällä