Kotimaa

Nuorisojoukko riehui Hietaniemen rannassa – poliiseja kivitettiin ja ammuttiin raketeilla – VIDEO

Kuva Petri Saarela.

Nuorisojoukko käyttäytyi aggressiivisesti poliisia kohtaan juhannusyönä Hietaniemen uimarannalla Helsingissä. Välikohtausta ennen poliisi oli joutunut puuttumaan useita kertoja häiriökäyttäytymiseen rannalla.

Hieman ennen aamukahta Hietaniemen rannan koripallokentällä oli kahden nuorisojoukon välinen tappelu, jota partio meni rauhoittelemaan.

Yksi henkilö otettiin poliisin haltuun tilanteen selvittämiseksi. Kun henkilöä kuljetettiin poliisiautolle, alkoi muu nuorisojoukko lähestyä poliisia uhkaavasti.

– Ennen tilanteen alkua poliisi oli puuttumassa tilanteeseen, johon poliisin kuuluukin puuttua, eli tappeluun. Kun tappeluun osallistunutta kuljetettiin autolle, alkoi muu nuorisojoukko ympäröidä poliisia ja käyttäytyä epäasiallisesti heittelemällä pulloilla ja kivillä, kertoo päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth.

Joukosta ammuttiin poliisia ja poliisiautoja kohti myös ilotulitusraketteja.

Paikalle hälytettiin lisää partioita. Poliisi käski väkijoukkoa hajaantumaan ja varoitti etukäteen, että joutuu turvautumaan pippurikaasusumutteeseen, jos käskyjä ei noudateta.

– Kun tilanne jatkui uhkaavana eikä poliisin käskyjä noudatettu, poliisi joutui käyttämään kaasusumutetta. Arvioimme parinkymmenen henkilön altistuneen kaasulle. Lopulta tilannetta oli selvittämässä noin 30 poliisipartiota, Kanth toteaa.

Poliisi on ottanut paikan päältä kiinni viisi henkilöä, joista yksi on toimitettu kotiin ja neljä on edelleen kiinniotettuina. Kaikki ovat miehiä ja alle 18-vuotiaita.

Tässä vaiheessa tutkintaa rikosnimikkeinä ovat virkamiehen väkivaltainen vastustaminen ja vahingonteko.

– Tapahtuman aikana vaurioitui ainakin kuusi poliisiautoa ja kolme sivullisten autoa. Autoista on rikkoutunut ikkunoita ja niissä on lommoja. Lisäksi muutama poliisi on saanut jonkinasteisia vammoja ilotulitusraketeista, Kanth päättää.

Tässä vaiheessa ei ole tiedossa, miksi tilanne nuorten joukossa eskaloitui.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa