Eurooppa

Nuorisorikollisten asianajaja Ruotsissa: Toimittajien tulee osoittaa jengiläisille kunnioitusta ja esittää kysymykset oikein

Kuvakaappaus Joakim Lamotten videolta joulukuussa 2019.

Jos toimittajat osoittaisivat kunnioitusta naamioituneille jengirikollisille ja esittäisivät kysymyksensä oikealla tavalla, Kronogårdenin lähiössä Trollhättanissa olisi rauhallista, sanoo asianajaja Abraham Zeito, joka edustaa useita rikollisia tahoja Kronogårdenissa.

Toimitaja Joakim Lamotte ja Abraham Zeito olivat SVT:n ohjelmassa keskustelemassa Kronogårdenin ”herkästä alueesta” ja sen nykytilasta, kertoo Nyheter Idag. Alueella rikollisjengit aiheuttavat väkivaltaisia mellakoita ja autopaloja.

Lamotte kävi alueella viime vuoden lopulla joutuen naamioituneiden nuorisorikollisten uhkailemaksi. Lamotte kertoi SVT:n ohjelmassa, miksi rikollinen aines ei pidä hänestä.

– Tavallisesti toimittajat tekevät oikein mukavia juttuja näistä jannuista. Ne itkevät, kuinka kova poliisi on ja sellaista. Minä en osta niiden juttuja sellaisenaan, Lamotte kertoi.

– Siksi ne eivät halua minua sinne. Ne haluavat mukavia juttuja tekeviä toimittajia, jotka ovat kivoja ja suosivat heitä aivan kuten sosiaalipalvelut, toimittaja Lamotte sanoi.

Asianajaja Zeito, joka edustaa useita nuorisorikollisia, osoitti kritiikkiä Lamotten käsitystä kohtaan.

– He haluavat toimittajia, jotka osoittavat kunnioitusta ja osaavat esittää kysymykset oikein, asianajaja selvitti.

Kronogårdenia pelon vallassa pitävät jengit ovat osoittautuneet vaarallisiksi paitsi toimittajille myös alueella työskenteleville virkailijoille.

Vuodenvaihteessa eräs alueella toimiva vartiointiyritys kielsi työntekijöiltään ilta- ja yötyöt Kronogårdenissa, sillä alue oli heille liian vaarallinen. Joulukuussa koirapoliisi joutui 30 miehen piirittämäksi. Pelätessään menettävänsä henkensä hän veti aseensa esiin, jolloin tilanne laukesi ja poliisi pääsi pakenemaan uhkaavasta tilanteesta.

  • 1.5K
    Shares