Eurooppa

Nuorten turvapaikanhakijoiden teloitusvideo Itävallassa: ”Tämä kuuluu kulttuuriimme”

Kuvakaappaus TikTok.

Wienin islamistisen terrori-iskun jälkeen Pottendorfin pormestari havaitsi järkytyksekseen linnan palatsin puutarhassa teloitusnäytelmän. Tekijöiden mukaan he noudattavat kulttuuriaan.

Kun pormestari Thomas Sabbata-Valteiner oli marraskuun 3. päivänä kävelyllä Pottendorfin linnan puutarhassa, hän havaitsi polvillaan olevan pojan, jota oltiin ”teloittamassa” niskalaukauksella.

Pormestari jätti välittömästi tutkintapyynnön, mutta poliisi on vasta äskettäin tavoittanut tekijät, jotka ovat alaikäisiä yksintulleita turvapaikanhakijoita.

Turvapaikanhakijat julkaisivat kuvaamansa ”teloitusvideon” internetissä, mistä se on nyt poistettu. Poliisin tutkimuksissa on käynyt ilmi, että tekijät ovat 14-17 -vuotiaita läheisessä vastaanottokeskuksessa oleilevia alaikäisiä yksintulleita turvapaikanhakijoita.

Turvapaikanhakijat eivät koe syyllisyyttä. Sen sijaan he ovat sanoneet, että teloitusvideoiden tekeminen on heidän kulttuurissaan aivan normaalia. Itävallan suojelupoliisi tutkii tapausta.

Turvapaikkavaltuutettu Gottfried Waldhäusl (FPÖ) vaatii turvapaikanhakijoiden karkottamista Itävallasta. Vaikka kyseessä on nuoret, Itävallan ei tule langeta itse aiheutettuun humanitaariseen ansaan.

– Tämän päivän leikkiteloitus on huomisen terrori-isku, valtuutettu korostaa.

Lähteet Wochenblick, Heute.at.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit