Eurooppa Maahanmuutto

Nyt myös Iso-Britannia haluaa turvapaikanhakijat Afrikkaan

Kuva Pixabay.

Iso-Britannian sisäministeriö tutkii vaihtoehtoja saarivaltiosta turvapaikan haluavien säilyttämiseksi vastaanottokeskuksissa esimerkiksi Afrikassa.

Sisäministeri Priti Patel esittelee ensi viikolla lakeja, joiden avulla Iso-Britannian hallitus voi lähettää turvapaikanhakijat ulkomaille odottamaan turvapaikkahakemusten käsittelyä.

Eräs hallituslähde kertoi, että Iso-Britannian ja Tanskan edustajat keskustelivat mahdollisuudesta jakaa vastaanottokeskus ulkomailla, kun Tanska hyväksyi kesäkuussa lain, jonka mukaan turvapaikkaprosessi siirtyy Euroopan ulkopuolelle.

Sisäministeriön lähteen mukaan Iso-Britannialla ei tällä hetkellä ole suunnitelmia toimia samalla alueella Tanskan kanssa, mutta mitään vaihtoehtoja ei ole suljettu pois.

Tulevan lainsäädännön yhtenä tarkoituksena on estää siirtolaisia tekemästä vaarallisia matkoja Iso-Britanniaan ja kariuttaa ihmissalakuljettajien bisnes.

Lainsäädännön ensisijaisena tavoitteena on karkottaa ilman asiakirjoja liikkeellä olevat siirtolaiset niihin Euroopan maihin, joiden kautta he ovat matkustaneet.

Uusi laki on saanut kritiikkiä muun muassa pakolaisneuvostolta, jonka mukaan offshore-käsittely on ”julmaa ja vihamielistä haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä kohtaan”.

Euroopan komissio on ottanut torjuvan kannan Tanskan mallia kohtaan. EU-sisäasiainkomissaari, ruotsalainen sosialisti Ylva Johansson varoitti suunnitelmien olevan vastoin Geneven yleissopimusta, joka tarjoaa oikeuden turvapaikkaan.

– Järjestelmä, joka pyrkii prosesseihin EU:n ulkopuolella sen sijaan, että suojelisi turvapaikanhakijaa EU:ssa, lähettäisi vahvan ja väärän signaalin ulkomaailmalle, Johansson sanoi.

EU:n ulkopuolelle päässeen Iso-Britannian sisäministeriön edustaja korosti, että saarivaltio ei sulje pois mitään vaihtoehtoa, joka voisi auttaa vähentämään laitonta maahanmuuttoa ja lieventämään painetta, joka kohdistuu rikki menneeseen turvapaikkajärjestelmään.

– Ihmisten tulee hakea turvapaikkaa ensimmäisessä turvallisessa maassa, johon he saapuvat, ja meidän on varmistettava, että heitä ei kannusteta vaarallisiin matkoihin.

Lähde The Times.

Tilaa
Ilmoita
guest

22 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jussi Hämäläinen

On hyvä muistaa, että Tanska EU:iin liittyessään pisti ehdoksi oman valuuttansa ja erityisesti oman maahanmuuttopolitiikkansa.
Viisaita, nuo tanskalaiset!

Britannia taas noudattaa omaa maahanmuuttopolitiikkaansa, koska erosi EU:sta.
Viisaita, nuo britannit!

Visegard-maat ovat EU:n nettosaajia, siitä huolimatta paskat nakkaavat EU:n järjettömästä maahanmuuttopolitiikasta.
Viisaita, nuo neljä visegardia!

Tappurainen

Samaan aikaan suomessa….

Minervan Pöllö

On surkuhupaisaa, että Britania, kumoaa oleskelulupia ja karkottaa siten maasta, yhteikuntansa rakentamiseen osallistuvia ihmisiä, kun samaan aikaan elättää ympäri maailmaa vaeltavia sosiaaliturvapaikan vaatijoita.

Irina

Tanskan malli, eli turvapaikkaprosessi siirretään EU:n ulkopuolella tapahtuvaksi, antaa vahvan, oikean ja toivotun signaalin EU:n lihapatoja jakamaan pyrkiville.

Johann

Ei, vaan suomen malli eli rajat kiinni.
Armeija tekemään sitä työtä mihin ovat saaneet koulutuksen ja josta heille maksetaan – suojelemaan suomea ja suomalaisia.

Irmeli

”Julmaa ja vihamielistä haavoittuvaisessa tilassa olevia kohtaan”…
Ei, vaan julmaa ja vihamielistä meitä kohtaan, päästää tänne jokainen elitasoturisti.Missään haavoittuvaissa asemassa nämä miesmassat eivät ole, eivätkä tavi mitään turvapaikkaa. Me sen sijaan kohta tarvitaan turvapaikka, kun niitä lappaa tänne massoittain, klaaniutumaan ja vihaamaan toinen toistaan ja meitä…Naisia ja lapsia näiden joukosta saa hakea suurennuslasilla…

John Quiman

Niinpä. Ja millä tavalla on vihamielistä, että turvapaikan tarjoaja harkitsee turvapaikan myöntämistä Afrikassa ja tarjoaa turvapaikan joillekin siellä Afrikassa?

Jos kyse on turvapaikasta, on turvallinen paikka olennainen asia, ei se, että missä se on, eikä se, että paljonko annetaan rahaa ja mitä elintasoa tarjotaan.

Jupi

Naiset ovat kotona missä nyrkin uhalla olisi viisasta pysyäkin. Lapset osoittautui nuorukaisiksi ja partalapsiksi

Ilkka

Ensiasia mikä pitää lopettaa on puhuminen turvapaikanhakijoista, tulee puhua elintasoturisteista. Kaikilla on oikeus jälkimmäiseen mutta vastaanottavalla maalla on oikeus valita tarvitseeko noita turisteja.

John Quiman

Rehellisyys ei kuulu suvakkien ominaisuuksiin, koska rehellisyys lakkauttaisi koko invaasiotouhun.

Hannele Korpela

Norjahan vissiin harkitsee samaa, että turvikset joutuvat odottamaan päätöstä turvapaikasta afrikassa.

Nestori Lundahl

Kyllä Ylva repii kohta peliverkkarinsa, ja se on ihan helvetin hyvä.

Gulermo

sekään akka ei todellakaan kärsi multikultista asuinpaikassaan.
harrastas ns. midfuxkia luullessaan olevansa niin paljon parempi ihminen.
todellisuudesta erkaantunut mielenhäiriöinen olio 👌

Ilkka Forsten

Sillä mitään verkkareita ole… Hyvä jos pystyy limboamaan ovesta sisään kolhimatta päätään. Sen verran suuri ego sillä ainakin on että hissiin ei mahdu kahta ylvaa.

John Quiman

Näin varmaan onkin ja Ylva on riittävän typerä siihen, että ei ymmärrä tilaansa.

Mark twain sanoi aikoinaan, että jos on keskinkertainen ja on valtava itseluottamus, menestys on taattu.

En tiedä yltääkö Ylva ihan tuohon keskinkertaisuuden tasolle, epäilen että alle jää, mutta itseluottamuksen voima korvaa älyllisyyden puutteen ja sillä pääsee komissaariksi, kunhan osaa nuoleskella oikeita tahoja.

Vieno Huttunen

” Järjestelmä, joka pyrkii prosesseihin EU:n ulkopuolella sen sijaan, että suojelisi turvapaikanhakijaa EU:ssa, lähettäisi vahvan ja väärän signaalin ulkomaailmalle, Johansson sanoi.”

Itse asiassa se lähettää juuri oikean signaalin, eli ettei ilman todellista hätää kannata lähteä, koska päätyy kuitenkin johonkin Ruandaan eikä Eurooppaan pääsy ole sieltäkään taattu. Tämä todennäköisesti karsii ainakin kaikki helpomman elämän toivossa tulevat pois.

Tähänastinen turvapaikkakäytäntö tai oikeastaan se, millaiseksi se on muodostunut on nimenomaan rohkaissut kaikenlaisia hyväksikäyttäjiä, koska kielteisen päätöksen saanutta ei kuitenkaan pystytä yleensä palauttamaan.

John Quiman

Ylva kannattaa vapaata ryntäystä Eurooppaan ja tietysti meripelastusta Libyan rannikolta, jotta halukkaat tulijat uskaltaisivat ottaa veneen päästäkseen pelastetuksi meritaksiin. Kun meritaksit katosivat, katosi veneilykin ja se oli mm. Ylvan mielestä kamalaa.

Gulermo

alkaako sivistyneet maat vihdoin heräämään?
ei ollu varmaan ku 1% niitä korkeastikoulutettuja 😂

John Quiman

Puheet korkeastikoulutetuista oli alunperinkin pelkkä poliittinen valhe, joka oli tarkoitettu euroopplaisille, jotta nämä eivät vastustelisi invaasiota.

Kata

Niin se ensimmäinen turvallinen maa sitten Pohjois-Afrikan tai Turkin..näyttää olevan SUOMI!Geneven yleissopimukset siis uusiksi ja tähän päivään ja Ylvä stfu.
Turvapaikahaku…kohta meillä edessä jos tämä sekoilu jatkuu!Tanskan malli nyt ja heti!

m1xa

Jesss!!! Lisää näitä!!

Ilkka Forsten

Kumpaa pitäisi lisätä ?