Eurooppa Maahanmuutto

”Nyt sieltä tulee ihan muita” – asiantuntija varoittaa Balkanin tilanteesta

Kuvituskuva. Kuvakaappaus Visegrád Postin videolta.
Kroatian rajalla vain 224 kilometriä Itävallan rajalta odottaa kärsimätön 20 000 siirtolaisen joukko pääsyä Keski-Eurooppaan ja Pohjoismaihin. Kronen Zeitung kysyi asiantuntijan mielipidettä Balkanin-reitin nykytilanteesta.

Itävallan sisäministeriö pitää itsensä ajan tasalla Balkanin-reitin tapahtumista yhdyshenkilöiden avulla. Sisäministeriön saamien raporttien mukaan Bosnian ja Kroatian rajalla Velika Kladušan kohdalla odottaa ”vähintään 20 000 hengen” kärsimätön joukko. Joukko on tietojen mukaan aseistautunut läpimurtoa varten.

”He ovat aseistautuneita ja melkein kaikilla on puukko”

– Kroatia on yrittänyt parhaansa tämän joukon rauhoittamiseksi. Heillä on armeijan erikoisjoukkoja paikalla, kertoo sisäministeriön asiantuntija.

– Nyt tulevat ihan muut – ei enää perheitä, ja naisia on vain nimeksi. Yli 95 prosenttia näistä siirtolaisista on miehiä, jotka haluavat tehdä läpimurron puukoin aseistautuneina. Erästä rajapoliisia on jo puukotettu, kertoo sisäministeriön virkamies.

– Siirtolaismassat tulevat Pakistanista, Irakista, Algeriasta ja Marokosta. Kaikki heistä haluavat Saksaan ja siitä eteenpäin Skandinaviaan. Itävalta ei ole enää houkutteleva, kertoo virkamies.

Lähde: Kronen Zeitung

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa