Kotimaa Politiikka

OAJ haluaa häirikköoppilaat 3 päiväksi opetuksesta pois

Opetusalan ammattijärjestö OAJ esittää, että häiriöitä aiheuttavat oppilaat poistetaan opetuksen piiristä kolmeksi päiväksi, jotta tilanne saadaan rauhoitettua. Rehtorilla yhdessä sosiaalitoimen kanssa olisi mahdollisuus evätä koulussa häiriköivältä oppilaalta opiskeluoikeus kolmeksi päiväksi. Tarkoituksena on turvata luokan muiden oppilaiden työrauha.


Tänä päivänä on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa puuttua häiriköivän oppilaan käytökseen: laittaa oppilas ulos luokasta, tai määräaikainen erottaminen. Ensimmäinen vaihtoehto on vain lyhyen ajan, muutaman tunnin, korjaus tilanteeseen, ja jälkimmäinen puolestaan on viikkojen prosessi. Nykyiset vaihtoehdot ovat kovin äärimmäisiä, ja niiden välimaastoon etsitäänkin uutta vaihtoehtoa.

Selkeäksi kysymykseksi on noussut häiriötä aiheuttamattomien oppilaiden oikeus oppia. Keskustelua on aiemmin käyty apua tarvitsevan pienen vähemmistön ehdoilla, mutta isoksi kysymykseksi on noussut enemmistön oikeus.

Vastaavia menettelyjä on ehdotettu aiemminkin, ja toisen asteen koulutusta koskevaan lakiin onkin tulossa muutosta, mutta asia on tarkoitus laajentaa laajentaa koskemaan myös perusopetuslakia.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa