Eurooppa Kulttuuri

Oikeudenkäynti kansallismielistä Identitäre Bewegung-järjestöä vastaan alkoi

Kuvakaappaus Identitäre Bewegung-liikkeen Youtube-videolta.
Itävallan valtio on nostanut Identitäre Bewegung-järjestön (Identitääriliike) toimijoita vastaan useita syytteitä, joiden käsittely aloitettiin Grazin kaupungin tuomioistuimessa 4. päivä heinäkuuta.

Syytettyjen penkillä on 17 järjestön jäsentä ja seitsemän järjestöä tukenutta ulkopuolista. Syytteiden joukossa on kiihottamissyyte, josta voi Itävallassa saada jopa viisi vuotta vankeutta, rikollisen järjestön perustaminen (jopa viisi vuotta ehdotonta) ja vahingonteko (jopa kuusi kuukautta ehdotonta).

Valtionsyyttäjä esitti ensimmäisessä käsittelyssä syytteet, joiden perusteena on kotietsintöjen aikana löydetyt ”raskauttavat” todisteet, kuten paineilmapurkki jossa on maalausliitua ja lakkaa jolla tehtiin banderolleja.

Identitäre Bewegung-järjestö

Järjestö perustettiin vuonna 2012, ja sen toiminnan tavoitteena on ”paikallisen kulttuurin ja identiteetin varjeleminen”.

Defend Europen C Star. Kuva Defend Europe.

Identitäre Bewegung nousi viime kesänä otsikoihin ajamalla vuokraamansa aluksen Välimerelle torjumaan ihmissalakuljettajien toimintaa ja tarkkailemaan kansalaisjärjestöjen pelastustoiminnan laillisuutta.

Tänä keväänä Identitääriliikkeen Defend Europe -projekti sulki laittomien siirtolaisten suosiman reitin Alpeilla. Alpeilla Col de l’Echellen vuoristosolassa reittiä sulkemassa oli 100 aktivistia kaikkialta Euroopasta.

Syytettyjen penkillä istuvat melkein kaikkien perustajajäsenten lisäksi muutama järjestön ulkopuolinen henkilö, koska syyttäjä näkee näiden syyllistyneen ”radikaalin ulkomaalais- ja islamvihamielisen ideologian” levittämiseen myymällä ja jakamalla propagandamateriaalia internetissä ja kaduilla järjestetyissä tapahtumissa.

Vakavammat syytteet, kuten rikollisen järjestön perustaminen, koskevat Identitäre Bewegung-järjestön aloittamaa Itävallan, Saksan, Sveitsin, Ranskan ja Italian kansallisten järjestöjen yhteistyötä.

Syytteiden helmiä

Erästä epäiltyä syytetään vahingonteosta, jonka mukaan hän ja hänen kumppaninsa levittivät banderollin Itävallan Vihreiden toimistorakennuksen katolle. Banderollissa luki ”Islamisointi tappaa”. Syytetyt olivat kaataneet kirjoituksen päälle teatteriverta. Tämän jälkeen toinen syytetyistä istui katolla huutamassa megafonin avulla kadulla kulkeville ihmisille ajatuksiaan.

Toinen esimerkkisyyte koskee Klagenfurtissa sijaitsevan Alpen Ardia -yliopistossa pidetyn ”Pakolaisuus, turvapaikanhakijat ja integraatio” – luennon keskeyttämistä mielenosoituksella. Syytetyt kantoivat kylttejä, joissa luki ”Lopettakaa maahanmuutto”- ja ”Integraatio on valhe” -iskulauseita ja jakoivat lentolehtisiä.

Lisäksi syytettyjen uskotaan murtautuneen erään talon ullakon kautta katolle, missä he levittivät banderollin, jossa luki ”Erdogan – hae turkkilaisesi kotiin”. Samalla järjestön jäsenet jakoivat kadulla lentolipuilta näyttäviä lentolehtisiä, joissa luki ”Hyvää kotimatkaa! Wien – Istanbul, Remigration Airline, Document Number 1529” (vuosiluku viittaa ottomaanien ensimmäiseen Wienin piiritykseen).

Prosessille on varattu 19 käsittelypäivää erittäin tiukkojen turvatoimien suojassa.

Lähde: Kleine Zeitung

Uusimmat uutiset

Liity kannattajajäseneksi