Eurooppa Rikos

Oikeus jätti miehen junan eteen työntäneen irakilaisen turvapaikanhakijan tuomitsematta, koska tämä osoittautui mielisairaaksi

Kuva Pxhere.

Irakilainen turvapaikanhakija vältti Itävallassa vankilatuomion, koska hänet on todettu mielisairaaksi. Hänet täytyy kuitenkin sijoittaa laitokseen, joka on tarkoitettu mieleltään epänormaaleille lainrikkojille, koska hän ei saa pakolaismajoituksessa terapiaa.

20-vuotias irakilainen turvapaikanhakija oli tänään Wienissä oikeuden edessä vastaamassa tekemästään rikoksesta. Vuonna 2015 suuren siirtolaisvyöryn aikana Itävaltaan saapunut irakilaismies työnsi toukokuun 8. päivä miehen junan eteen Wienissä. Sattumus lähes vei uhrin jalan.

Wochenblickin mukaan oikeus jätti kuitenkin miehen tuomitsematta, sillä tämä kärsii paranoidisesta skitsofreniasta.

Irakilainen oli matkalla kuntosalille, kun hän törmäsi maanalaisessa uhriin. 36-vuotiaalla uhrilla oli aurinkolasit ja nappikuulokkeet päässään, minkä väitetään liipaisseen irakilaisen turvapaikanhakijan psykoottisen toiminnan.

– Hän nosti nokkaansa. Luulin hänen ilmaisevan sillä, että hän tietää minun itkeskelevän kotona, irakilainen kertoi.

Irakilainen kertoi olleensa peloissaan ja tehneen tekonsa vastentahtoisesti. Hän myös väitti olleensa tietämätön junan saapumisesta.

– Minä vain työnsin, turvapaikanhakija selitti.

Oikeussalissa seurasi yllättävä näytös, kun 36-vuotias uhri hyväksyi turvapaikanhakijan anteeksipyynnön. Sitten he halasivat.

– En voi vihata häntä, hän on mielisairas, uhri selitti reaktiotaan.

Psykiatrin mukaan irakilainen ei saa tarvitsemaansa mielenterveydellistä terapiaa pakolaismajoituksessa, joten hänet täytyy sijoittaa laitokseen, joka on tarkoitettu mieleltään epänormaaleille lainrikkojille.

  • 2.2K
    Shares