Kotimaa Politiikka

Oikeusministeriön Against Hate-hankkeen yhteistyökumppaneilla on yhteyksiä avoimia rajoja lobbaavan George Sorosin säätiöön

Mielenosoitus lastemme turvallisuuden puolesta Oulussa 26.1.2019. Kuva Petri Saarela.

Oikeusministeriön Against Hate -hankkeen rahoituksesta yli puolet tulee EU-komissiolta, ja yhteistyökumppaneilla on yhteyksiä avoimia rajoja lobbaavan George Sorosin Open Society -säätiöön.

Oikeusministeriön demokratia-, kieli- ja perusoikeusasioiden yksikkö on asettanut Against Hate -hankkeen, jonka tavoitteena on viharikosten ja vihapuheen vastaisen työn kehittäminen. Hankkeessa muun muassa kehitetään viharikosraportointia sekä vahvistetaan viranomaisten, erityisesti poliisin, syyttäjän, tuomareiden viharikosten ja vihapuheen vastaisia toimintavalmiuksia sekä kehitetään viharikosten uhrien tukipalveluita. Hankkeen toimikausi on 1.12.2017 – 30.11.2019

Kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt ovat kehottaneet Suomea tehostamaan viharikosten ja vihapuheen vastaista työtä

Oikeusministeriön tiedotteen mukaan monet kansainväliset ihmisoikeustilannetta valvovat tahot ovat kiinnittäneet huomiota viharikosten määrän kasvuun Suomessa ja kehottaneet Suomea tehostamaan viharikosten ja vihapuheen vastaista työtään.

Against Hate —hankkeen toiminta jakautuu neljään toimintakokonaisuuteen.

Ensimmäisen toimintakokonaisuuden tavoitteena on luoda kansallisia yhteistyörakenteita verkkovihapuheen ja viharikosten seurantaan ja niihin puuttumiseen. Lisäksi tavoitteena on kehittää verkkovihapuheen ja viharikosten seurantaa.

Toinen toimintakokonaisuus pyrkii viharikosten ja vihapuheen vastaisen työn keinojen kehittämiseen etsimällä keinoja tunnistaa ja ennaltaehkäistä viharikoksia ja vihapuhetta sekä kehittää niihin puuttumista.

Kolmannen toimintakokonaisuuden tavoitteena on vaihtaa kokemuksia viranomaisten kesken EU-tasolla ja jakaa hyviä käytäntöjä vihapuheen ja viharikosten vastaisessa työssä.

Neljäs toimintakokonaisuus pyrkii tunnistamaan ja vahvistamaan toimintatapoja, joilla viharikosten uhreja voidaan auttaa.

Hankkeessa mukana viranomaisia ja järjestöjä Suomesta ja ulkomailta

Suomesta hankkeen toteutukseen osallistuvat sisäministeriö, Poliisihallitus, yhdenvertaisuusvaltuutetun toimisto, Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry, Etnisten suhteiden neuvottelukunta Etno sekä Aller Media. Lisäksi hankkeessa asiantuntijoina toimii myös oikeusministeriön vakituisia virkamiehiä.

Kroatiasta yhteistyötahona on ihmisoikeuksien ja etnisten vähemmistöjen ministeriö (Ministry for Human Rights and Ethnic Minorities) ja Kroatian journalistiliitto sekä  järjestöt Centre for Peace Studies, Human Rights House Zagreb ja GONG.

EU-komissio rahoittaa yli puolet Against Hate -hankkeesta

Koko hankkeen budjetti on 338 417 euroa. Viestintäkampanjan budjetti on 26 000 euroa.

Hanke on saanut EU-komission Rights, Equality and Citizenship (REC) -ohjelmasta vuoden 2015 ”Prevent and combat racism, xenophobia and other forms of intolerance” hausta rahoitusta siten, että EU-rahoitusosuus on 60 prosenttia koko hankkeen hinnasta.

Viestintäkampanjaa ovat EU:n lisäksi rahoittaneet opetus- ja kulttuuriministeriö,  yhdenvertaisuusvaltuutettu sekä tasa-arvovaltuutettu.

Yhteistyökumppaneilla yhteyksiä avoimia rajoja lobbaavan George Sorosin säätiöön

Kroatialaisista hankekumppaneista ainakin  Centre for Peace Studies:illa ja  GONG:illa löytyy yhteyksiä keinottelijamiljardööri ja avoimia rajoja lobbaavan George Sorosin Open Society -säätiöön.

Sorosin Open Society on vahva propaganda- ja lobbausväline, joka kykenee suuresti vaikuttamaan Euroopan politiikkaan. Open Society on USA:n toiseksi suurin filantrooppinen säätiö Bill ja Melinda Gatesin säätiön jälkeen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit