Kotimaa

Oikeusministeriön projekti yrittää kitkeä ulkomaalaistaustaisten henkilöiden toistuvan seksuaalirikollisuuden

Kuva media.defense.gov.

Oikeusministeriön rahoittama projekti ajoittuu vuosille 2021-2022 ja hankkeen tavoitteena on ”kehittää menetelmiä seksuaalirikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaistaustaisten henkilöiden uusintarikollisuuden ehkäisyyn”.

Hankkeeseen tarvitaan kolme työntekijää; projektipäällikkö, seksuaalikasvattaja sekä palveluohjaaja.

Projektipäällikkö vastaa hankkeen hallinnollisista tehtävistä mutta tekee myös yksilötyötä niiden asiakkaiden kanssa, joiden ”seksuaalirikollisuuteen liittyvä problematiikka tarvitsee syvempää työstämistä”.

Seksuaalikasvattaja vastaa hankkeessa pilotoitavan seksuaalikasvatuskurssin rakentamisesta ja toteutuksesta. Lisäksi hän tekee asiaan liittyvää yksilötyötä.

Palveluohjaajan päävastuuna on rakentaa vankilasta vapauteen ulottuva ”palveluohjausjatkumo”.

Kaikki hankkeen työntekijät tekevät yhteistyötä yhdyskuntaseuraamustoimistojen kanssa rakentaen yhdyskuntaseuraamusasiakkaille soveltuvaa tukea.

Ulkomaalaiset ovat seksuaalirikostilastoissa toistuvasti yliedustettuina väestömäärään suhteutettuna. Vuonna 2019 37,6 prosentissa raiskauksista epäiltynä tekijänä oli ulkomaalainen. Ulkomaalaiset olivat vastuussa 26,9 prosentissa lapsiin kohdistuvissa seksuaalirikostapauksista.

Kansallisuuksittain tarkasteltuna aktiivisimpia olivat irakilaiset. Seuraavina tulivat afgaanit, iranilaiset, somalit, virolaiset ja marokkolaiset. Tilastoissa Suomessa syntyneet ulkomaalaistaustaiset lasketaan suomalaisiksi.

Lähteet Iltalehti, Siltavalmennus.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa