Eurooppa Rikos

Oikeutta Augsburgissa

Augsburg. Kuva High Contrast / Flickr / CC BY 3.0

Augsburgissa on alkanut oikeudenkäynti, jossa mies on syytettynä kuudesta murhayrityksestä.

Murhayritysten näyttämö vuonna 2017 oli Augsburger Allgemeinen mukaan oikeudenkäynti, jossa Haidar A:lle oli juuri langetettu pitkä tuomio aiemmasta murhayrityksestä. Murhayritysten kohteena oli viisi oikeuden tuomaria ja yksi syyttäjä.

Haidar A. on tunnustanut yrittäneensä anastaa poliisin aseen kyseisessä oikeudenkäynnissä. Hän on kertonut olevansa rauhallinen mies, mutta tulistuu, mikäli hänen uskontoaan loukataan.

Näin oli tapahtunut, kun hän kiivastui samassa vastaanottokeskuksessa Hurlachissa asuneelle miehelle, jonka kaulan hän yritti katkaista. Haidar A. on kertonut osaavansa veitsen käsittelyn. Silti teko jäi yritykseksi, vaikka viilto oli 12 senttimetrin syvyinen. Uhri pelastui nopean hätäoperaation avulla.

Syytetty ilmoittaa paenneensa Syyriasta ja tulleensa maahan turvapaikanhakijana.

Aikoi aseen anastettuaan ”aloittaa syyttäjästä”

Kesän 2017 oikeudenkäynnissä saatiin poliisin pistoolia tavoitellut Haidar A. taltutettua useamman miehen voimin. Oikeudenkäynnin kuluessa hän oli jo ehtinyt sylkemään tuomareiden päälle ja heittänyt syyttäjää kengällä.

Viime tiistaina alkaneessa oikeudenkäynnissä hän kertoi aikoneensa aloittaa juuri syyttäjästä, mikäli olisi saanut aseen haltuunsa. Oikeudelle on kerrottu aseen olleen ladattu.

Syytetty sanoi oikeuden vuonna 2017 kohdelleen häntä epäoikeudenmukaisesti. Vastaanottokeskuksen tapauksessa hän oli vain puolustanut itseään, koska hänen uskontoaan oli loukattu.

Mies kertoi liittyneensä ISIS:n riveihin Syyriassa. Hän kertoi arvostavansa muitakin terroristijärjestöjä mainiten muun muassa Hamasin. Haidar A. sanoi ettei vihaa saksalaisia, vaan Saksan oikeuslaitosta ja poliisia.

Uusi oikeudenkäynti jatkuu tiukkojen turvatoimien vallitessa. Syytetty joutuu olemaan oikeudessa kahlittuna sekä käsistään että jaloistaan. Hänelle on oikeussalissa laitettu huppu päähän suojaamaan muita läsnäolijoita sylkemiseltä.

  • 145
    Shares
Tagit