Eurooppa Maahanmuutto

Öljy-yhtiö Total rakentaa Calaisissa muurin huoltoaseman ympärille

Kuvituskuva. Kuva Wikimedia Commons / public domain.

Öljy-yhtiö Total rakentaa yhteistyössä Pas-de-Calais:n prefektuurin kanssa muurin Calaisissa sijaitsevan polttoainejakeluaseman ympärille. Muurin tarkoituksena on estää Britanniaan pyrkiviä laittomia siirtolaisia pääsemästä alueelle.

Länsi-Ranskassa sijaitsevan satamakaupunki Calaisin Total-polttoainejakeluaseman ympärille rakennetaan korkea muuri, kertoo Nord Littoral. Muurin tarkoituksena on estää laittomien siirtolaisten pääsy alueelle ja sieltä rekka-autojen salamatkustajina Britanniaan.

Rakennustyömaalta julkaistussa videossa näkyy useita metrejä korkea muuri.

Twitterissä julkaistussa kuvassa näkyy muurin lähettyvillä vaeltelevia laittomia siirtolaisia.

Calaisin tilanne on todella huolestuttava

Laittomat siirtolaiset pyrkivät Britanniaan rekkojen salamatkustajina, ja he keksivät jatkuvasti uusia keinoja Calaisin kautta Britanniaan menevien rekkojen pysäyttämiseksi.

Aiemmin tammikuussa bulgarialainen kuljettaja ajoi A16-moottoritiellä noin 50 laittoman siirtolaisen pystyttämän palavan esteen yli, jolloin rekka syttyi palamaan ja tuhoutui palossa täysin.

Calaisin tilanne on kuljettajien kannalta todella huolestuttava. Britannian kuljetusalan liiton RHA:n johtaja Rod McKenzie kertoi viime kesänä tilanteesta.

– Meillä on todisteita, että rekkakuskeja, jotka tekevät vain työtään, on todella uhattu. Todellisia ongelmia muodostuu, kun rekka joutuu pysähtymään tiesululle ja joukko pakolaisia pyrkii autoon sisään usein myös väkivaltaa käyttäen. Meillä on myös tiedossa tapauksia, jossa naiskuljettajia on uhattu raiskauksella. Meillä ei ole epäilystä siitä, etteikö tilanteen pahentuessa myös riskit kuljettajien osalta nouse – jopa liiankin suuriksi, hän kertoi.

  • 384
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset