Kotimaa Politiikka

Olli Immonen: Demokratia on kriisissä EU-järjestelmässä

Kuva Olli Immonen.
Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen sanoo, että demokratia on kriisissä EU-järjestelmässä, ei kansallisvaltioissa.

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen kirjoittaa Facebook-sivullaan, että nykyeliitin esillä pitämässä demokratian kriisissä ei oikeasti ole kyse demokratian kriisistä eurooppalaisten  kansallisvaltioiden sisällä.

– Nykyeliitti ainoastaan käyttää demokratianpuolustuspuheitaan keppihevosena ja aseena hyökätessään monissa Euroopan maissa valtaan nousseita kansallismielisiä ja konservatiivisia puolueita vastaan, kansanedustaja huomauttaa.

Immonen näkeekin demokratian olevan kriisissä EU-järjestelmän, ei kansallisvaltioiden sisällä.

– EU on suorastaan demokratian irvikuva, kun tarkastellaan sen toimintaa lähimenneisyydessä. EU-eliitin demokratian vastaisuus on käynyt ilmi esimerkiksi sen käskyttäessä Euroopan kansoja äänestämään EU:ta koskevien kansanäänestysten yhteydessä niin monta kertaa, että äänestystulos on ollut eliitille mieluinen, hän toteaa.

Immonen viittaa aiemmin tapahtuneisiin kansanäänestyksiin: tanskalaiset joutuivat äänestämään kahdesti Maastrichtin sopimuksesta ja irlantilaiset kahdesti Nizzan sopimuksesta ennen kuin sopimukset hyväksyttiin.

Samoin kävi myös Alankomaiden ja Ranskan kansanäänestyksissä, kun maissa äänestettiin EU-perustuslakisopimuksen hyväksymisestä. Tämän jälkeen perustuslaki muutettiin muodollisesti ”Lissabonin sopimukseksi”.

– Ensin kyseinen perustuslaki siis hylättiin molempien maiden kansanäänestyksissä, mutta tämän jälkeen perustuslaki muutettiin muodollisesti ”sopimukseksi”, jolloin kansanäänestystä ei eliitin päätöksellä enää tarvinnut järjestää, kansanedustaja muistuttaa.

Kansanedustajan mukaan demokratian toteutumattomuudesta EU:ssa kertoo myös se, että vaaleilla valitsemattoman virkamiehistön määräysvalta kansallisvaltioiden asioihin on EU:n myötä kasvanut.

– EU:n komission valta on jatkuvasti kasvanut, kun yhteiseen päätöksentekoon alistettujen asioiden määrä on lisääntynyt. EU:n vallankahvassa häärii myös vaaleilla valitsematon komissaari, jolla on aivan liikaa henkilökohtaista päätäntävaltaa asioihin.

Immosen mukaan EU:ssa on aiheuttanut eripuraa pienten ja suurten jäsenmaiden suhde toisiinsa päätöksiä tehtäessä. Ristiriitoja on synnyttänyt muun muassa se, että Saksa ja Ranska ovat keskinäisissä kokouksissaan pyrkineet sopimaan EU:n tulevaisuuden suunnasta jo ennen pienten maiden mukaantuloa neuvottelupöytään.

– Nyt EU:n integraatiota ollaan jälleen viemässä eteenpäin suurten maiden johdolla Euroopan kansoilta lupaa kysymättä, perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen painottaa ja jatkaa: – Tämä on Jyrki Kataisen ja kumppaneiden käsitys demokratiasta. Minun ja monen muun eurooppalaisen käsitys demokratiasta on hieman toisenlainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit