Kotimaa Maahanmuutto

Olli Immonen: Katsokaa Länsi-Euroopan palavia lähiöitä – siinä näette Suomen tulevaisuuden, jos maahanmuuttopolitiikan suuntaa ei saada muutettua

Kuvituskuva. Kuva Tom Spree / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0
Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen vaatii blogikirjoituksessaan täyskäännöstä maahanmuuttopolitiikkaan. Hän haluaa merkittäviä muutoksia maahanmuuttajien kotouttamiseen sekä humanitaarista maahanmuuttoa lopetettavaksi.

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen ihmetteli salipuheessaan eduskunnassa kotoutumislakia koskevan keskustelun yhteydessä, miksi suomalaiset päättäjät eivät tunnu ymmärtävän sitä tosiasiaa, etteivät nykyisenkaltaiset monikulttuuria korostavat kotouttamistoimenpiteet toimi.

– Nykymuotoinen kotouttaminen, jossa tulijalla ei ole lähes minkäänlaista vastuuta omasta kotoutumisestaan ja jossa toisaalta meitä suomalaisia painostetaan mukautumaan uusien tulijoiden tapoihin ja kulttuureihin, on lähtökohtaisesti täysin väärä tapa toimia, hän kirjoittaa.

Humanitaaristen maahanmuuttajien epäonnistunut kotoutuminen aiheuttaa suuria yhteiskunnallisia ongelmia, jotka ovat nykyään Länsi-Euroopassa arkipäivää.

– Autoja palaa. Kouluissa opetuksen laatu ja lasten oppimistulokset heikkenevät. Lähiöt muuttuvat asuinkelvottomiksi. Tavalliset ihmiset, eritoten naiset ja lapset, eivät uskalla liikkua iltaisin ulkona. Tiettyjen maahanmuuttajaryhmien työttömyys on moninkertaista kantaväestöön verrattuna, minkä seurauksena taloudellinen huoltosuhde heikkenee, Immonen muistuttaa humanitaarisen maahanmuuton todellisuudesta.

Suomessa päättäjillä on naiivi suhtautuminen humanitaarisin perustein maahan tulleiden henkilöiden kotoutumisen onnistumiseen, muistuttaa Immonen.

– Miten meillä Suomessa edelleen päättäjät uskovat siihen, että voisimme Suomessa onnistua siinä, missä poikkeuksetta kaikki muut Länsi-Euroopan maat ovat tähän asti epäonnistuneet? Väitän, että vaikka vastuuta kotouttamisesta siirrettäisiin minne tasolle tahansa, maakuntiin, kuntiin, niin kotouttamisessa ei tulla onnistumaan – kansanedustaja painottaa ja jatkaa, että on uskallettava todeta ääneen se tosiasia, että kotouttamistoimenpiteitä tarvitaan pääasiassa vain niille ryhmille, jotka tulevat Afrikasta ja Lähi-idästä pakolaisina tai turvapaikanhakijoina.

Kotouttamistoimenpiteissä tehtävä täyskäännös ja humanitaarinen maahanmuutto lopetettava

Näiden ryhmien – olivatpa he olleet maassa 10 tai 20 vuotta – osuus työllisyystilastoissa ja tuottavan työn tekijöinä on tutkitusti edelleen alhainen, mikä kertoo epäonnistuneesta kotoutumisesta. Immosen mukaan kotouttamistoimenpiteissä, kuten myös humanitaarisessa maahanmuutossa kokonaisuudessaan, tulisikin ottaa täysin uusi suunta.

– Päävastuu kotoutumisesta tulee olla maahanmuuttajalla itsellään. Lisäksi Suomen ei tule ottaa jatkossa vastaan humanitaarista maahanmuuttoa, koska erilaisten tilastojen valossa tällainen maahanmuutto ei palvele suomalaisen yhteiskunnan etuja, hän toteaa.

Kansanedustaja ei ymmärrä, miksi Suomi ottaa jatkuvasti vastaan uusia vaikeasti kotoutettavia maahantulijoita, kun entisiäkään tulijoita ei saada kotoutumaan monikulttuuria korostavan politiikan vuoksi.

– Nykyisin harjoitettava humanitaarinen maahanmuutto ja niin kutsuttu kotouttaminen, joka siis käytännössä tarkoittaa sitä, että maahantulijoiden annetaan elää Suomessa aivan kuin he eivät olisi koskaan omaa kotimaataan jättäneetkään, johtaa integraation sijaan segregaatioon eli maahanmuuttajien eristäytymiseen valtavirtayhteiskunnan ulkopuolelle, Immonen muistuttaa.

– Katsokaa Ranskaa, katsokaa Saksaa, katsokaa Ruotsia ja niitä palavia lähiöitä: siinä näette Suomen tulevaisuuden, jos politiikan suuntaa ei saada muutettua, kansanedustaja Olli Immonen painottaa.

  • 1.4K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset