Kotimaa Kulttuuri

Olli Immonen: ”Musliminaisten säkittämiseen liittyvät ongelmat tulisi nostaa keskusteluun”

Kuva Pxhere.
Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen pohtii Facebook-sivullaan musliminaisia alistavan uskonnollisen pukeutumisen  aiheuttamia ongelmia.

Britannian entisen ulkoministerin Boris Johnsonin kommentit islamilaisesta naisten asusteesta, burkasta, ovat herättäneet maassa kohua. Johnson sanoi musliminaisten ”näyttävän postilaatikoilta”.

Johnson esitti asian hieman koomisessa valossa, mutta perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen pohtii asiaa Facebook-sivullaan vakavammasta näkökulmasta.

Burkaan ja niqabiin ei pukeuduta aina vapaaehtoisesti

Kansanedustajan mukaan jokaisella ihmisellä tulee olla lähtökohtaisesti oikeus päättää omasta pukeutumisestaan, mutta päätöksen musliminaisten pukeutumisesta tekevät usein heidän aviomiehensä tai sukulaisensa.

– Naisten säkittämisessä on tietenkin kyse vakavasta asiasta. Burkat ja niqabit ovat islamiin kuuluvan naisten alistamisen symboleita. Lisäksi säkitetyt naiset symboloivat islamilaisissa maissa islamististen ääriliikkeiden valtaa, kansanedustaja muistuttaa.

Islamilainen uskonnollinen pukeutuminen haittaa musliminaisten integroitumista yhteiskuntaan

Burkat ja niqabit estävät musliminaisten integroitumisen suomalaiseen yhteiskuntaan.

– On vaikea löytää työpaikkaa, jossa kyseisten asusteiden käyttöä katsottaisiin hyvällä. Tämä osaltaan synnyttää eriarvoisuutta ja johtaa musliminaisten entistä voimakkaampaa syrjäytymiseen valtavirtayhteiskunnasta, kansanedustaja toteaa.

Asiaan liittyy myös turvallisuusnäkökulma: joissakin tilanteissa on ongelmallista, mikäli henkilöä ei pystytä tunnistamaan hunnun alta. Immonen vaatiikin, että  kasvot peittävät hunnut tulisi kieltää Suomessakin erityisesti julkisilla paikoilla, kuten useissa Euroopan maissa on jo tehty.

Kansanedustaja muistuttaa, että naisia alistava, uskonnollisiin syihin perustuva pukeutuminen on asia, joka pitäisi nostaa laajaan keskusteluun asian ongelmallisuuden vuoksi.

– Sen sijaan, että Britanniassa ammattiloukkaannutaan Johnsonin postilaatikkopuheista, maassa voitaisiin keskittyä pohtimaan enemmänkin niitä ongelmia, joita musliminaisten säkittämiseen liittyy, kansanedustaja Olli Immonen muistuttaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit