Kotimaa Politiikka

Perussuomalaisten Olli Immonen Oulussa: ”Perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikka perustuu realismiin ja järkeen”

Olli Immonen. Kuva Petri Saarela.
Kansanedustaja Olli Immonen Oulussa: ”Suomen valtion tehtävä on toimia ensisijaisesti suomalaisten edunvalvontakoneistona, ei koko maailman maailmanparantajakoneistona eikä koko maailman sosiaalitoimistona.”

Oulun perussuomalaisten järjestämässä toritapahtumassa lauantaina perussuomalaisten toisen kauden kansanedustaja ja ensi vuoden eduskuntavaaleissa Pohjois-Pohjanmaalla ehdolla oleva Olli Immonen kertoi puolueen sekä omista poliittisista teemoista.

Perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikka, Immonen kertoi, perustuu realismiin ja järkeen: haittamaahanmuutto on saatava kuriin, ja turvapaikkashoppailulle on saatava piste.

– Me kaikki näimme viimeistään vuonna 2015 sen, mihin tämä kehitys tulee pahimmillaan johtamaan. Suomesta on tehtävä vähiten houkutteleva Pohjoismaa hakea turvapaikkaa. Se tarkoittaa sitä, että meidän täytyy karsia kaikki maahanmuuton vetovoimatekijät, kansanedustaja sanoi.

Toinen tärkeä teema perussuomalaisille ja Immoselle on EU-kriittisyys. EU-integraatiota ollaan jatkuvasti syventämässä, ja liittovaltiokehitystä viedään eteenpäin pienin askelin, mutta perussuomalaiset vastustavat tätä.

– Perussuomalaiset vastustavat nykyistä kehitystä, esimerkiksi yhteistä EU-budjettia, yhteistä verotusta ja muuta integraation syventämistä. Päinvastoin näemme, että valtaa tulee palauttaa jatkossa kansallisvaltioille. Politiikassamme ajatus itsenäisten kansakuntien Euroopasta on ideaali, mihin tähtäämme, Immonen kertoi.

Suomalainen työ kunniaan

Perussuomalaisille ja Immoselle henkilökohtaisesti tärkeä teema on suomalaisen työn ja yrittäjyyden puolustaminen.

– Suomalaisten yritysten kilpailukyky on turvattava. Suomessa on luotava mahdollisimman hyvät olosuhteet yrittäjyydelle. Tämä tarkoittaa sitä, että yrityksiä ja erityisesti PK-yrityksiä koskeva byrokratia tulee olla mahdollisimman vähäistä. Yrityksiä koskevan verotuksen tulee olla ennakoitavaa ja kohtuullista, kansanedustaja painotti.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän vastikään laatimassa vaihtoehtobudjetissa puolue teki yrittäjyyden edistämiseksi uusia avauksia muun muassa Viron yritysverotusmallin mukaiseen yritysverotukseen siirtymisestä: niin kauan kuin yritykset eivät jaa osinkoja omistajilleen ja yritykset työllistävät, yritykset tulisi vapauttaa yhteisöverosta. Eduskuntaryhmä on myös esittänyt yritysten arvonlisäverovelvollisuuden alarajan nostamista.

Neljäs keskeinen teema perussuomalaisille on elinkustannukset – ne eivät saa Suomessa enää nousta nykyisestä.

– Asumisen hinta ei saa nousta, liikkumisen hinta ei saa nousta. Olemme esittäneet, että energiaverotuksen tulisi olla kohtuullisella tasolla. Emme halua enää yhtään lisärasitteita suomalaisille pienituloisille, erityisesti eläkeläisille, kansanedustaja Olli Immonen painotti.

  • 1.1K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset