Kotimaa Talous

Olli Immonen: Suomalainen työ on ekoteko

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen. Kuva Eduskunnan kuvapalvelu.
Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen vaati salipuheessaan, että suomalaista teollisuutta ei saa päästää karkaamaan maihin, joissa ympäristöä ei arvosteta.

Eduskunnassa oli keskiviikkona 13. syyskuuta käsittelyssä valtioneuvoston selonteko kestävän kehityksen globaalista toimintaohjelmasta, Agenda2030:sta.

Kansanedustaja Olli Immonen (ps) sanoi puheessaan, että Agenda2030 -ohjelman mukaiset toimenpiteet, energiaverotuksen kiristäminen sekä tukien leikkaaminen, uhkaavat kääntyä ympäristö- ja taloustavoitteita vastaan, jos ne toteutetaan yksin Suomen ja Euroopan maiden toimesta.

”Perussuomalaiset eivät halua maksattaa kestävän kehityksen tavoitteita suomalaisen duunarin taskusta,” Immonen sanoi.

Jos energiaintensiivisten alojen tukia puretaan liikaa, alat muuttavat pois Suomesta. Tämä ”hiilivuoto” tarkoittaa sitä, että teollisuus karkaa maihin, joissa ympäristökysymyksiä ei koeta kovin merkittäviksi.

”Perussuomalaiset haluavat pitää teollisuuden ja työpaikat täällä, missä ympäristölle annetaan korkea arvo. Voidaankin sanoa, että suomalainen työ on todellinen ekoteko. Emme saa ajatella niin, että ’pois silmistä – pois mielestä’,” Immonen totesi.

Olli Immosen mukaan suomalainen on vastuullinen ihminen, joka haluaa jättää jälkipolville perinnöksi puhtaan ympäristön, ja se on yksi merkittävä syy, miksi teollisuutta ja työtä ei saa päästää karkaamaan ulos Suomesta.

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset