Kotimaa Talous

Olli Kotro: ”Suomen kansallinen infrastruktuuri uhattuna”

Kuva Pxhere
Suomessa on jo vuosien ajan vallinnut suuntaus, jossa ydinajatuksena on kansallisen näkökulman välttäminen ja globalismin edistäminen. Tämän seurauksena kansallisesti tärkeää omistusta ja infrastruktuuria siirretään ulkomaisiin käsiin. Näin kirjoittaa Olli Kotro Facebook-sivullaan.

Poliittisena neuvonantajana EU-parlamentissa työskentelevä Olli Kotro (ps.) kirjoittaa Facebook-sivullaan, että Suomessa on jo vuosien ajan vallinnut suuntaus, jossa ydinajatuksena on kansallisen näkökulman välttäminen ja globalismin edistäminen.

– Tämä näkyy niin holtittomassa maahanmuuttopolitiikassa mutta myös Suomen täydellisessä ideologisessa antautumisessa EU-komission vasalliksi. Huolestuttavaa kehityksessä on sen koordinoitu ja pitkäaikainen luonne, Kotro kirjoittaa.

Kotro analysoi kirjoituksessaan ”ikäviä ja tuhoisia mutta todennäköisiä kehityskulkuja eri osa-alueilla”.

VR

Vuoden 2017 elokuussa liikenneministeri Anne Berner (kesk.) ilmoitti jo kulisseissa pitkään valmistellusta VR:n pilkkomisesta. Hanketta kuvaillaan rautatieuudistukseksi mutta se on tosiasiassa tulonsiirto globaalisti operoivien tahojen taskuun, Kotro kertoo.

– VR jaetaan kolmeen yhtiöön (kalusto, kunnossapito ja liikennöinti). VR pakotetaan myymään kunnossapito ja kalustoyhtiö on toistaiseksi erillinen valtion yhtiö. Näin ulkomaiset, kasvottomat logistiikkajätit voivat saada kalustoyhtiöstä vaunuja vuokralle ja pääsevät Suomen markkinoille ilman kalustoinvestointeja. Kun junaliikennettä ryhdytään kilpailuttamaan, on kansainvälisen logistiikkajätin helppo polkea hinnat. Samalla ajankohtaistetaan VR:n myyntiä kokonaan pois, sillä se tuskin pärjää kansainvälisiä jättejä vastaan. Näin strategisesti tärkeä toiminto saadaan pois suomalaisomistuksesta, jota Sipilä haluaakin, Kotro kirjoittaa.

Finnair
Financial Times 12.6.1998

Kotron mukaan Finnairin myynti lienee ajan kysymys ja ensimmäiset merkit salaisesta, pitkään valmistellusta operaatiosta saatiin jo 1998, kun Financial Times (12.6.1998) uutisoi asiasta.

Lipposen hallitus halusi jo tuolloin myydä Finnairin ulkomaisille tahoille. Eräs ajatus on ollut, että Finnairista saatavia myyntituloja käytettäisiin Helsinki-Vantaan mittaviin kiinteistöinvestointeihin (samalla lentoaseman arvo kasvaa, kun se myydään aikanaan ulkomaille), Kotro muistuttaa.

Finavia eli entinen Ilmailulaitos

Finavia Oyj oli Ilmailulaitoksen yhtiöittämisen tulos.

Finaviasta on siirretty jo toimintoja ulos myymällä Helsinki-Vantaan lentoaseman verovapaamyymälät pois. Lisäksi LAK Lentoasemakiinteistöjä on alettu siirtämään ulkomaisiin käsiin, Kotro kirjoittaa.

Hänen mukaansa lennonvarmistus eli lennonjohto erotettiin Finaviasta omaksi yhtiökseen ANS Finlandiksi vuonna 2017.

– Tavoitteena lienee se, että Finavia kiinteistöineen ajetaan myyntikuntoon. Helsinki-Vantaa siirtynee kansainvälisen yhtiön operoimaksi kuten on tapahtunut Portugalissa ja Serbiassa, viimeisimpänä  Ruotsissa. Erillistä lennonvarmistusyhtiötä ANS Finlandia odottanee pian jo myynti ulkomaille, Kotro ennustaa.

Posti

Kansallisen postilaitoksen alasajo aloitettiin Pekka Vennamon johdolla ja Kotron mukaan kaikissa toimissa on varauduttu sen siirtämiseen ulkomaisiin käsiin. Tästä saatiin vihiä jo 2016 ja vielä tänä vuonna, kun suunnitelmat Postin vähemmistöosuuden yksityistämisestä eli Postin pörssiin listautumisesta tulivat julkisuuteen.

Kotro huomauttaa, että edellä mainituilla esimerkeillä on helppo osoittaa se, mihin Suomessa pyritään hallituspohjasta riippumatta: mitään ei tehdä kerralla, vaan tipoittain kansallisesti tärkeää omistusta ja infrastruktuuria siirretään ulkomaisiin käsiin, koska nimenomaisesti halutaan, että suomalainen määräysvalta vähenee ja poistuu kokonaan.

– Tämän kehityksen takuumiehiä ovat Suomessa kokoomus ja keskusta ulkomaisine taustatahoineen vaikuttimineen. Suomen suvereniteetista on päästävä eroon hinnalla millä hyvänsä, se ei sovi tuleviin tapahtumiin ja suunnitelmiin, poliittinen neuvonantaja Olli Kotro painottaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa