Kotimaa

Operaatio Kotkanpesälle etsitään sopivia kiinteistöjä

Kuva: Kansallismielisten liittouma

Operaatio Kotkanpesä -hankkeen aktiivit kävivät katsomassa kahta potentiaalista hankintakohdetta, molemmat entisiä kouluja ulkorakennuksineen eri puolilla Pirkanmaata. Kiinteistöihin tutustuminen antoi konkretiaa keräykseen, vaikka ne eivät kauppoihin asti päätyisikään.

Molemmissa kokonaisuuksissa oli hyvät ja huonot puolensa, niitä vertailemalla tuli uutta käsitystä siitä, millaista paikkaa tarvitaan ja mitä sen pitäisi sisältää.

Paikkana kaivataan ympärille tilaa ja omaa isoa tonttia, mutta julkisilla liikennevälineillä olisi hyvä päästä kävelymatkan päähän. Itse kiinteistön tarkastelukohtia ovat esimerkiksi lämmitys- ja vesijärjestelmät, sekä katto ja runkorakenteet. Akuutti korjaustarve tulisi voida tehdä pääosin talkootyönä, aktiivit eivät siis kaipaa ikivanhoja öljykattiloita, tuhoutuneita piippuja tai kiireellistä jätevesijärjestelmän laittoa.

Keräys on hyvässä vauhdissa, joten jatkamme tositarkoituksella sopivien kiinteistöjen tutkimista.

Voit lahjoittaa rahaa keräykseen seuraavin tiedoin:
Tilinumero: FI13 4500 0010 1552 70
Saaja: Kansallismielisten liittouma ry
MobilePay: 18898
Lupanumero: RA/2021/1043

26 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Hei toimitus ! Voitteko antaa selityksen sille miksi poistatte kirjoitukseni vaikka niissä ei rikota mitään yhteisönormeja. Te niitä poistatte, ei mikään algoritmi ? Olen kirjoittanut pitkään sivuillenne, mutta nyt ihmettelen käytöstänne sillä olette antaneet ymmärtää ettei keskustelu ole kiellettyä. Jos ei ole, niin vaikuttaa siltä että sittenkin on. Mikäli lehti on SML:n jonkinlainen puoluejulkaisu, sanokaa se suoraan. Se että poistatte mielipiteitä joita ette kenties itse näe oikeina, ei voi olla peruste sensuurille.

Minä sain rapaa päälleni toiselta kirjoittajalta, poistitte myöskin hänen tekstinsä. Vaikka emme olleet samaa mieltä hänelläkin on oltava oikeus omaan näkemykseen. Puolustan siis vastapeluriani samalla kun puolustan omaa oikeuttani ilmaisuun. Ei haukku haavaa tee, joskus on sanottava asiat suoraan.

Jaana S.

Minä ilmiannoin sen alatyylisen ja kaikkea muuta kuin asiallisen kommentoinnin, vaikka aihetta itsessään olisi voitu kommentoida myös asiallisesti!!! Yhteisönormeja ei rikota, mutta aggressiivinen, aseita ihannoiva, alatyylinen ja täysin asiaton kommentointi on vastenmielistä luettavaa meistä lehden muista lukijoista, siinä sitä käytöksessä ihmettelemistä!!!! Joskus on osattu kommentoida asiallisesti, mihin se on yhtäkkiä kadonnut?!? Sananvapauteen kuuluu sananvastuu, ei me kukaan käyttäydytä kuin lauma apinoita vaikka ilmaistaan vahvat näkemyksemme.

ike

Näen asian täysin toisin. Ilkka Forstenilla on oikeus myös alatyyliseen ja asiattomaan kommentointiin. Sitä sanotaan sananvapaudeksi. Suosittelen myös että et väitä mikä meistä muista lukijoista on vastenmielistä luettavaa. Ei asiallinen kommentointi ole mihinkään kadonnut. Sitten vielä tuo sananvastuu. Miksi se aina vedetään tähän mukaan. Ei sellaista ole, eikä pidä olla, jos on sananvapaus. Vastuu kenelle ja miten? Sananvapauden täytyy antaa kävellä yli tuollaisten teennäisten rajojen. Sananvastuu ei ole muuta kuin yritys amputoida sananvapaus vastuun vaatijan mielen mukaiseksi.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Mitä teet tällä sivustolla jos ajatuksesi on vain kytätä muiden mielipiteitä, teitä varten on ne suvakkisivustot. Mikä kommentissani ihannoi aseita, vai mahdammeko nyt puhua edes samasta kommentoinnista. Jos alat ilmiantamaan ja leikkimään mielipidepoliisia, kannattaa varautua siihen että myöskin sinun komentit katoavat. Kyse oli SML:n asioista. Jos asiallinen kommentointi on mielestäsi pelkkää joo joo hyvin on pullat uunissa jutustelua, et ymmärrä sanavapautta oikealla tavalla. Kritiikki, olipa se millaista tahansa, on oikeusvaltion kulmakiviä, ja mitä tulee asiasisältöön muiden kommenteissa, niitä ei ole pakko lukea, skippaa ne yli. Huomasitko lainkaan että vastapelurin tekstissä nimiteltiin myöskin minun persoonaani, joten miksi en saisi vastata siihen ?

Jaana S.

Mitä itse teet tällä sivustolla??? Sinulle sananvapaus on nähtävästi sitä, että kommentoidessasi saat unohtaa alkeellisimmatkin käytöstavat esittäessäsi kritiikkiä ja uhkaillessa muita kommentoijia. ”Minulla on sananvapaus, vaikka kommenttini olisivat kuinka paskoja”. Jos ei osaa ja taidot eivät riitä asiallisen kovan kritiikin esittämiseen, niin onko pakko silloin aina edes kommentoida??? Miksi kommenttisi eivät usein edes koske kyseistä artikkelia ja öyhötät aivan muista asioista??? Miksi trollaat??? Äläkä sinä tule ohjeistamaan mitä muut lukijat lukevat tai jättävät täällä lukematta? Omistatko sinä tämän lehden???? Käytöksesi perusteella niin voisi luulla. Kritiikkiä pitää saada vahvasti esittää, mutta sen voi esittää asiallisestikin. Tuossa lukee kommentti kentässä ”Liity keskusteluun. Muista asiallinen kommentointi. Ethän ihannoi kommenteissa väkivaltaa?” Kansalainen on antanut sananvapauden toteutua vähän liikaakin. Google puuttuu räävittömyyksiin.

Ilkka Forsten

Voi sentään, nyt on sitten taas yhden suvakin elämä pilalla. Ketä olen uhkaillut kerro, älä saa hepulia asioista mitä ei ole tapahtunut. Miksi sinä kommentoit minun kommenttejani, etkö osaa hypätä niistä yli jos et käsitä lukemaasi. Hyvä kysymys, omistatko SINÄ tämän lehden, jotenkin tuntuu että ainakin oletat niin olevan ? Et ymmärrä lainkaan sarkasmia, mikä ei yllätä koska suvakit ovat aina samasta puusta veistettyjä. Minä en trollaa, se mitä kirjoitan on minun mielipiteeni, ja tiedätkö mitä, en ole koskaan vinkunut toisten kirjoituksista ja vaatinut niiden poistamista. Minä hyväksyn erilaisuutta, sinä näköjään et. Laita nyt malliksi edes pieni pätkä siitä väittämästäsi että minulla ei ole alkeellisintakaan ymmärrystä käytöstavoista. Ja käytä vähemmän kysymysmerkkejä, sillä se antaa kuvan ettet pysy yhtään kartalla. Sinun näkemyksesi sananvapaudesta on jo punnittu ja kevyeksi havaittu. Tämä maa on viemärissä juuri siksi että olette saaneet nalkuttaa aina kun kirjoitus ei miellytä lahkoanne. Miten sinun kommentisi nyt liittyy itse uutiseen, ei mitenkään, ja sanot minulle etten edes kirjoita artikkelista vaan ihan muusta. Minä kritisoin SML:n näkemystä, joka on käsittääkseni ihan hyväksyttävää, sinä et kirjoita siitä mitään, mutta kiukuttelet yhäkin aiheesta onko minulla oltava sananvapaus.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by Ilkka Forsten
Jaana S.

Täällä ei ole muita suvakkeja kuin sinä. 😀 😀 Kommentointisi on tismalleen samantyylistä räävitöntä p##seraivoamista kuin suvakeilla. Jokainen voi niitä käydä lukemassa tämän lehden kommenteissa. Miksi google poisti kommentit, jos ne olivat niin ”asiallisia ja pikku hassuttelua ja sarkasmia”?? Miten tämä uutinen liittyy SML, josta raivosit tässä kommentoinnissa?? Pidät tosiaankin itseäsi jotenkin erityisen tärkeänä tällä lehden palstalla, jolla on ainoat oikeat mielipiteet kaikista asioista ja vain sinulla on oikeus ilmaista ajatustesi aivomyrskyjä miten haluat ja mielellään menemällä aina henkilöön, joka on kanssasi eri mieltä. Jatka selittämistä, ei se siitä muuksi muutu!! 😀

ike

Olipa mielenkiintoista että otit puheeksi tuon Googlen, se kaiketi tunnetaan aika tylystä sananvapauspolitiikastaan. Kun Twitter vaihtui omistajaan, joka selvästi kannattaa sananvapautta, siitä tuli aikamoinen möly tuolta suvakkipuolelta. Pitäisikö kysyä, kenen joukoissa seisot 😊, ehkä ei tarvitse.

Ilkka Forsten

Minä olen kuulemma suvakki, räävitön sellainen, ja en ymmärrä mitään… Voi voi. ” Uusi ystäväni ” ei kykene edes sanomaan mihin kirjoitukseeni hän viittaa, mutta poistatti varmuuden vuoksi useita yhdellä kertaa, tosi suvaitsevainen ihminen eikös olekin. No ei se mitään, pikapuoliin häneltäkin lähtee alusta johon kirjoittaa. Kyllä minäkin osaan sodan julistaa.

ike

Ei tuohon kovin paljon kannata ”paukkuja” laittaa. On ajauduttu jo järjen tuolle puolen, ei sitä mikään argumentointi muuta.

Ilkka Forsten

No ei.. Ja itse asiassa alan uskomaan että henkilö on sama joka väänsi kättä kanssani eilis-iltana. Tuo viimeinen ulostulo on niin kopio eilisestä, että olisi sattuma jos kaksi kirjoittaisi yhden tyylillä.

Ilkka Forsten

Kirjoitatko yksisormi järjestelmällä noita mahtavia ulostulojasi. Vastasin edelliseen kiukutteluusi jo reilu tunti sitten, ja vasta nyt olet saanut aikaan omasi.. Hauskaa huomata kuinka sinulta menee hermot, ja alat käyttämään ihan sitä samaa ala-arvoiseksi mainitsemaasi artikulaatiota. Miksi google poisti kommentit, varmaan siitä samasta syystä kuin sinunkin kommenttisi alkavat poistumaan. Kerro nyt herranen aika mihin uutiseen sinä viittaat. Minä kirjoitin SML:n taloprojektiin liittyen oman tekstini, siinä ei ollut mitään muuta kuin vastaus eräälle toiselle kirjoittajalle, joka olettaa olevansa herrarotua ja mullistavansa maailman uhoamalla oman aatteensa puolesta. Sinä vedit herneet nenään, otit asiaksesi leikkiä kansakoulun opettajaa, ja kuvittelit että sinulla on suuri valta päättää mitä kirjoitan ja koska. En pidä itseäni erityisen tärkeänä, mutta en vähempiarvoisenakaan jos asiaa verrataan sinuun. On valitettavaa että minulla on mielipiteitä, eikö vaan, olisi paljon hauskempaa kun sinä saisit päteä kieltoinesi ja kuvitella että maailma pyörii napasi ympärillä. Mihin tai kehen henkilöön olen nyt niin pahasti kajonnut, että mainitset sen yhtenään ?

Olen ottanut kantaa pääministerin tekemisiin, niin ikään muiden ministereiden, mutta nähdäkseni niin on tehnyt moni muukin. Siitäkö kenkä puristaa että osaan kirjoittaa mielipiteistäni. Suvakkihöpinät voidaan jättää omaan arvoonsa, lue mitä olen kirjoittanut äläkä kuvittele lukeneesi niitä Kysytkö ihan vakavalla naamalla miten tämä uutinen liityy SML:n… Siitähän alunperin oli kysymyskin, kommentoin uutista joka oli kaikkien luettavissa. Siitä alkoi joku kaljupäinen uusnatsi vouhkaamaan, johon vastasin, Olet kyllä täysin ulapalla mutta kenties joka päiväinen annos diapameja pelastaa tämäkin illan kohdaltasi.

Jos et osaa lukea, olen pahoillani, afrikassa on kaltaisiasi miljoonia joten ei kannata häpeillä, ehkä opit vielä tavaamaan koskaan ei ole liian myöhäistä. Mistä muuten löydät ne kaikki suvakit tämän lehden sivuilta, kerro ? Minä en löydä yhtään, eikä taida löytää moni muukaan. Sinä tosin oletkin hyvin poikkeuksellinen ja hyvin rikas mielikuvitukseltasi. Suorita tässä saman tien värivertaus ohessa olevien kuvien kanssa, veikkaan että olet siellä jonon loppupäässä. 🧕🧕🏻🧕🏼🧕🏽🧕🏾🧕🏿.

Ilkka Forsten

Onko sinulle tuttu sanonta, ” tyhmyydelle ei Jumalatkaan mahda mitään ” Mikäli ei ole. Ota selvää sen alkuperästä.

John Quiman

K18

Tyylisi on kuin Itä-Saksasta, jossa kansalaiset ilmiantoivat toisiaan. Se sama tyylihän on myös nykypäivän suvakeilla.

Minä en ole ilmoitellut kenekään kommentteja, vaikka ne olisivat olleet mitä. minä kun olen ymmärtänyt, että ihmisillä on kaikenlaisia mielipiteitä ja homma toimii paremmin, kun jokainen saa sanoa sanottavansa. Se on demokratian ja vapauden kulmakivi.

Ainoa poikkeus tuosta olisi jokin sivusto, joka on pyhitetty jollekin tietylle asialle. Siellä sitten pysytään siinä asiassa.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by John Quiman
John Quiman

K18

Heh heh. Kyllä se Jaana tässä käyttäytyy kuin omistaisi lehden, kun alkaa jo kertoa mistä aiheista saa näillä sivuilla kirjoittaa ja millä tyylillä.

Miksi sinun mielipiteesi tulisi olla tuomarina sen suhteen, että kuinka ja mitä saa kirjoittaa?

Kyllä lukijan on otettava sen verran vastuuta omasta henkisestä kunnostaan, että jos ei jotain kestä, jättää väliin.

Pitäisiköhän tästä alkaen laittaa omiin teksteihin heti alkuun merkintä K18, jotta mm. Jaana voisi jättää väliin lukemisen.

John Quiman

Eipä sananvapauteen liity mitkään tyyliseikat, eikä kenenkään miellyttämiset, eivätkä lukijoiden mahdolliset kuvitelmat sopivasta.

Forstenilla on oma tyylinsä ja hänen kirjoitelmansa ovat nautinnollisia ja huumoripitoisia sekä piristäviä näissä kommenteissa.

Hyvinpä on suvakkien vakiofraasi omaksuttu: ””sananvapauteen kuuluu sananvastuu”. Vaan se vastuu ei ole sitä, että jos joku kirjoitetusta loukkaantuu tai pitää sitä sopimattomana, joutuu tuomiolle, kuten ns. suvaitsevaiset suvaitsemattomat haluavat asian tulkita.

Jos Forstenin kirjoitukset ovat kuin lauma apinoita, ehdotan, että tänne hankitaan oikein suuri lauma apinoita.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Kiitos sanoistasi. Tiedän että sarkasmi on vaikea laji, enkä väitä olevani siinä mikään mestari. Siitä huolimatta se on minun tapani kirjoittaa ja se että yritän välillä keventää itse kunkin tunnelmaa, liittyy siihen ettei mikään asia saisi mennä niin ihon alle, etteikö siitä voi lohkaista vitsiä. Luen itse teidän kaikkien kirjoitukset joka päivä, olen samaa mieltä niiden sisällöstä, ja olen ottanut tavaksi peukuttaa myöskin mielipiteitä jotka ei välttämättä ole samat omieni kanssa. Teen näin koska jo vuosia sitten kirjoitin silloiseen MV-Lehteen, ja kerroin kunnioittavani ihmisten rohkeutta ilmaista itseään. Näihin vuosiin on mahtunut paljon hienoja kommentteja itse kultakin.

Nämä niin sanotut vapaat mediat ovat hyvä asia siinäkin mielessä, ettei ihmisten tarvitse yrittää jäsennellä kaikkea oman päänsä sisällä. Nykyinen maailma on niin sekoa ja suorastaan mielipuolista väittämää täynnä, että jokainen varmaan tuntee tarvetta ilmaisuun. Onnellisia ovat ne joilla on siihen kyky ja rohkeus, ja täällä teitä on monta. Kirjoitetun ja puhutun viestinnän ero on kuitenkin suuri. Se minkä voi puhumalla helposti saattaa tajuttavaan muotoon, ei aina onnistu kirjoittamalla.Mutta toisaalta kirjoitettuun sanomaan voi aina palata uudelleen ja huomata mikä siinä oli pointtina. Mielipide-erot ovat luonnollisia, me koemme asioita eri tavalla ja painotamme eri syitä, mutta sen ei koskaan tarvitsisi mennä riitelyn asteelle. En saa mitään hyvää oloa voidessani verbaalisesti lytätä toista ihmistä. Päin vastoin, koen sen epämiellyttävänä koska lähtökohtaisesti siellä netin toisessa päässä on samanlainen ihminen, elävä olento jolla on tunteet ja tarve sanoa mielipiteensä.

Me olemme pieni kansa, eikä meillä ole varaa riidellä asioista, varsinkaan silloin kun on oltava yhteisellä asialla. Asia on siis yhtenevä, vain se kuinka lopputulemaan päästään saattaa vaihdella. Yksi haluaa tässä ja nyt tulosta, joku pyrkii varmistelemaan jatkumoa pidemmällä tähtäimellä jne. Mielipiteitä vaihtamalla, joskus hyvinkin vastakohtaisia, opitaan aina hiukan lisää siitä mikä on meille kaikille parasta. En jaksa mennä sivustoille joissa lyö päätään seinään kun huomaa ettei vastapuolella ole yritystäkään ymmärtää muiden näkemystä. Jos haluaisin pelkästään riidellä, olisin siellä, sanottavaa löytyisi jatkuvasti. Jos kärjistän jotain, tai kirjoitukseni alkaa tuntumaan kärjistyksiltä, se tarkoittaa enemmän sitä että olen silloin itseni kanssa tasapainoilemassa ja sanallinen arkku on vähän ylipursuamassa. En minä ole immunni kiukulle tai suuttumuksen tunteelle. Ne puolet löytyvät etenkin silloin jos samaan päivään tuntuu kasautuvan järjettömyyttä ylikuormaksi asti. Puran pahaa oloani, koitan löytää jostain huumoria ja jos onnistun, olen pelastunut kenties jonkun toisenkin päivän. Tässä tämä nyt on tiivistettynä. Kyse ei siis ole tärkeilystä, tai itsensä korottamisesta toisten yläpuolelle. Jokaista tietämääni asiaa vastassa on kymmenen sellaista joista en tiedä mitään. Näin haluan kuitata nimimerkki Jaana S:n kanssa käymäni sanasodan. Laiha sopu on aina parempi kuin lihava riita.

Kata

Näin on.Kyllä asioista voi ja saa olla eri mieltä ja jopa pitääkin olla.
Parhaat ystäväni aikoinaan olivat kiivaita keskustelijoita ja kaffeilla käydessämme saattoi äänetkin kohota koska me kolme olimme niin eri mieltä monista asioista mutta…kolmen tunnin debatin jälkeen lähdimme kotia kohti ja yhä parhaina ystävinä…Nyt ei voi enää kuin viedä kynttilä jouluna haudalle… surullista.

Eli ihmiset voivat olla eri mieltä mutta että tullaan tekemään ilmiantoja kun ei miellytä teksti…ei tulisi mieleenikään edes avata mitään pankkopoikajuttuja tai silakkasoppaa…Ei vain kiinnosta.

Terhi Kiemunki

Kansalaisen toimituksen ylläpito ei poistele mitään viestejä. Siitä yksinkertaisesta syystä, että meillä ei ole aikaa lueskella näitä viestiketjuja eikä niitä kommentteja jotka päätyvät suoraan tarkastettavaksi. Tarkastettavissa kommenteissa olisi varmasti hyvin paljon julkaisukelpoisia kommentteja, jos ”joku” ehtisi niitä tarkastella. Julkaistuissa kommenteissa näkyy myös hyvin paljon mielipiteitä, joista emme ole samaa mieltä. Väitteesi ”sensuurista” on siis omaa kuvitelmaasi. Saatat pitää itseäsi tärkeänä, mutta olet sellainen vasta kun ryhdyt tekemään asioita sen sijaan, että istut somessa näpyttelemässä viisaita neuvoja. Mitä tulee kysymykseesi Sinimustan Liikkeen suhteesta Kansalaiseen, niin ei se ole mikään salaisuus, että toimitus koostuu pääosin puolueen aktiiveista. Myös Kansalaisen omistajayhdistyksen tiedot ovat ihan julkisessa yhdistysrekisterissä. Onko se sinulle ongelma?

Ilkka Forsten

Kiitos vastauksesta. En pidä itseäni tärkeänä. Olen hyvin usein sanonut kannattavani samoja asioita kuin muutkin EU vastaiset, tai haittamaahanmuuttoa kritisoivat ihmiset. Suurin osa kirjoituksistani ei ole tarkoitettu syyttelyksi, kritiikkiä sen sijaan harrastan ja siinä käytän paljon sarkasmia. Kansalainen on hyvä julkaisu, eikä siitä tule huonompi vaikka sinimustien aktiivit ovat sitä toimittamassa. Ongelma ei ole omistus-suhteet. Kysyin kysymykseni saadakseni vastauksen sille, miksi useita kommenttiani katosi saman illan aikana. Toinen komentoija oli ilmoitellut niistä, ja sanonut tekstieni sisältävän asiattomuuksia. Hän ei kenties ymmärrä mitä tarkoittaa ilmaisunvapaus.

Kiitos sinulle Terhi, annoit vastauksen jota halusin.

Kata

Sama huomattu…ihmettelin että muutama linkkijuttu on hävinnyt….voivoi sentään näitä mielensäpahoittajia…

Ilkka Forsten

Ainahan näitä on, nuapurtukikohassa kuuluu suanee piiskatykin rannaatin suoraan piähäsä.

Mietitääs

Tuota… loppuunajettu lämmityskattila tai rapautunut piippu olisivat niitä helpoimpia korjauskohteita. Muutamalla tonnilla saa käytetyn 60kW kattilan pari vuotta vanhalla polttimella. Ihmiset kantaa niitä ulos nyt urakalla eikä yksikään lämmitysmuoto ole kilpailukykyinen tuon kanssa kun lasketaan investointi mukaaan.

Sama piipuissa… Teräsputki sisälle ja kuraa ylhäältä perään. Nopea korjaus kerranlla ja kestää sen jälkeen isältä pojanpojalle.

Kalliimpaa ja vaikeampaa ovat lahnonneet puurakenteet, varsinkin kantavat. Ja ulkovuoren vaihtaminen… se ottaa helposti isommaltakin porukalata 2vk. Tosin, samalla tulee se lisäeristyskin tehtyä. Se kun pitää aina tehdä ulospäin. Eikä ne ikkunatkaan ihan hirveitä maksa. 400e/reikä pääsee jo pitkälle.

Mutta jos valita saa niin minä ottaisin sen vanhan kattila ja piipun jos rakennus muuten on kunnossa.

ike

Etenkin jos se on keskellä kaupunkia 😊. Nuo liikenneyhteydet ym. ovat kai myös jonkinlainen peruste kansanliikkeelle.

Pulteri

Suomi on autiotaloja ja -tiloja pullollaan, mutta nekään eivät ole ilmaisia. Pidän peukkua projektille.

Lahjoittaja

Älä pidä pelkkää peukkua – lahjoita

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa