Eurooppa

Opettajan islamilainen mestaus Pariisissa: Ranskan sisäministeri sulkee moskeijan

Kuva Yann Caradec / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

Ranskan sisäministeri Gérald Darmanin on määrännyt PAaiisin esikaupunkialueella olevan moskeijan suljettavaksi. Moskeija jakoi videota, missä se maalitti sittemmin islamilaisen mestauksen kokeneen opettajan Samuel Patyn.

Moskeijan imaami julkaisi maalitusvideossa koulun osoitteen, missä Paty toimi opettajana. Imaami myös vaati uskovaisia säikyttelemään opettajaa.

Sisäministeri Gérald Darmaninin mukaan moskeijan nopean lakkauttamisen viesti on se, että tasavallan vihollisten tapauksessa viivytyksiä ei suvaita.

Maanantaina 34 poliisioperaatiota kohdistettiin henkilöihin ja järjestöihin, joiden tiedetään kuuluvan islamilaiseen näyttämöön.

Opettaja Samuel Paty oli sananvapautta koskevalla oppitunnilla näyttänyt karikatyyrejä muslimien profeetta Muhammedista. Vaikka Paty oli pyytänyt muslimeja poistumaan luokasta, 13-vuotias muslimityttö jäi oppitunnille ja näki satiirilehti Charlie Hebdon Muhammed-karikatyyrit.

Ilmeisestikin toinen tytön vanhemmista postasi Youtubeen videon, jossa hän nimitti opettaja Patya lurjukseksi, joka ei sovellu opetustyöhön. Videota jakoi muun muassa pariisilainen moskeija, minkä seurauksena opettaja sai uhkauksia.

Viime perjantaina 18-vuotias tšetšeeni leikkasi opettaja Samuel Patyn pään irti Pariisin pohjoispuolella koulun lähettyvillä.

Islamistin perhe ooli saapunut Moskovasta kahdeksan vuotta sitten hakemaan turvapaikkaa Ranskasta.

Lähteet Junge Freiheit, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit