Kotimaa Politiikka

Opetusministeriöltä apurahaa uskonnolliseen vuoropuheluun

Koraani. Kuva Pixabay

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt 80.000 euroa uskontojen vuoropuhelun edistämiseen.Yleisavustusta saivat Uskontojen yhteistyöt Suomessa – USKOT-foorumi ry (20.000€) ja Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry (7.000€), sekä hankeavustusta Diakonia-ammattikorkeakoulu (16.000€), Haaga-Helia ammattikorkeakoulu (16.000€), Suomen Lähetysseura ry (16.000€), Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry (7.000€) ja Suomen Setlementtiliitto ry (5.000€).

Avustuksia myönnettäessä painotettiin hankkeita, joiden toiminta on valtakunnallisesti merkittävää ja jotka ovat laaja-alaisia. Avustuksia ei myönnetty hankkeille, joilla ei ole muuta rahoitusta. Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä 20.

Valtion budjettiin oli nyt ensimmäistä kertaa varattu määräraha vuoropuhelun tukemiseen, sanoo opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen. Uskontojen vuoropuhelun edistäminen on osa opetus- ja kulttuuriministeriön Merkityksellinen Suomessa -toimintaohjelmaa vihapuheen ja rasismin estämiseksi ja yhteiskunnallisen osallisuuden edistämiseksi.

Eniten avustuksia saaneen USKOT-foorumi ry:n puheenjohtaja on Suomen Islam-seurakunnan johtaja Atik Ali, ja hallitukseen kuuluu muun muassa Suomen Islamilainen Neuvosto ry:n (SINE) varapuheenjohtaja, Suomeen suurmoskeijaa puuhaava Pia Jardi.

Yleisavustuksia myös saaneen FOKUS ry:n puheenjohtaja on Ilari Rantakari, jonka johdolla yhdistys on ajanut Suomeen kiisteltyä suurmoskeijaa. Ilari Rantakarin ajama suurmoskeijahanke on aiheuttanut voimakkaita ristiriitoja yhdistyksen sisällä.

Valtioneuvosto
Seurakuntalainen:Kirkon johto myönteinen suurmoskeijalle
Valomerkki: Suurmoskeijan rahoitus huolestuttaa
Valomerkki:Suurmoskeijan valmistelu hiertää välejä

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit