Eurooppa Maahanmuutto

Orbán: Turvallisuuspalvelu tutkii Soros-verkoston vaikutusta Unkariin

Kuvat Wikimedia Commons / Niccolò Caranti / Mstyslav Chernov.
Unkarin hallitus pyrkii selvittämään ovatko George Sorosiin yhdistetyt organisaatiot vaikuttaneet Unkariin Brysselissä tai muilla foorumeilla, ja jos niin miten

Pääministeri Viktor Orbánin mukaan yhdysvaltalaisen sijoittaja George Sorosin verkostolla on ”valtava vaikutusvalta” europarlamentissa ja muissa EU:n toimielimissä.

Pääministeri lisäsi, että ”Soros-verkosto” on paljastettava yleisölle valtioiden turvallisuuspalvelujen avustuksella, jotta ”näkisimme tilanteen kehittymisen ja selvitämme kuka, miksi ja miten unkarilaisten elämään yritetään vaikuttaa”.

Samaan aikaan pääministerin kansliapäällikkö János Lázár vahvisti Unkarin turvallisuuspalvelun tutkivan George Sorosin toimintaa, eli mitä Soros on aikaansaanut Brysselissä ja miten toiminut unkarilaisia vastaan.

Unkarin hallitus pyrkii selvittämään ovatko George Sorosin organisaatiot vaikuttaneet Unkarin suvereniteettiin, ja jos niin miten.

Lázárin mukaan on tarpeen selvittää onko maan itsemääräämisoikeutta vahingoitettu jollain tavoin. Hän sanoi myös, että DCLeaks-hakkeriryhmän vuotamien asiakirjojen aitouden selvittäminen vaatii tarkempaa tutkimusta.

Lázár sanoi, etteivät maahanmuuttajien kuljettaminen Unkarin rajalle ja ”Unkarin rajojen saartaminen” olleet satunnaisia tapahtumia syksyllä 2015, vaan osa organisoitua kampanjaa.

Eräs tärkeä kysymys on se, miten Soros-verkosto pystyi vaikuttamaan päättäjiin EU:n eri foorumeilla. Lázárin mukaan EU:n komission päättäjät eivät laatineet suunnitelmia vaan George Sorosin työtoverit.

Kossuth-radion perjantain haastattelussa Lázár sanoi Soros-verkoston tavoitteena olevan sekaväestön luominen Eurooppaan ja Unkarin hallituksen ”tuomitseminen” maahanmuuton vastustamisesta.

Orbán väitti verkoston jäsenien pyrkivän Brysselissä ”tuomitsemaan ja leimaamaan Unkarin hallitus” ja pakottamaan maan muuttamaan maahanmuuttopolitiikkaansa.

Hän väitti myös, että ”Sorosin imperiumilla” on luettelo yli 200 europarlamentin jäsenestä, joita pidetään ”verkoston ystävinä”. ”Imperiumi” hakee yhteistyötä näiden parlamentaarikkojen kanssa muodostaakseen Eurooppaan sekaväestön.

”Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnassa (LIBE) heitä on aika paljon, mukana myös unkarilaisia”, Orbán sanoi.

About Hungary 27.10.2017

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit