Kotimaa Rikos

Taksinkuljettajaa epäillään seksuaalirikoksista – osa esitutkinnasta valmistunut

Kuva Santeri Viinamäki / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Helsingin poliisi tiedotti 28. huhtikuuta tapauksesta, jossa taksinkuljettajaa epäillään seksuaalirikoksista. Esitutkinnan ensimmäinen osa on valmistunut.

Taksinkuljettaja otti Helsingissä kyytiin yksin liikkuvia naisia muualta kuin taksitolpalta. Matkan aikana hän yleensä tarjosi naisille alkoholia.

Rikoksista epäilty ajoi kohdeosoitteen sijaan muita reittejä tai vei asianomistajat asuntoon Helsingin ulkopuolelle. Hän teki naisille seksuaalista väkivaltaa sekä autossa että perillä asunnossa.

– Esitutkinnassa on selvinnyt, että epäillyn toiminta oli suunnitelmallista ja harkittua, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen.

Poliisin tiedotteen mukaan neljä erillistä tapausta siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan. Rikosnimikkeitä ovat muun muassa törkeä raiskaus, raiskaus ja salakatselu. Epäilty on edelleen vangittuna, ja syytteen noston määräpäivä on maanantaina 30. kesäkuuta.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että asianomistajia on useita lisää ja näiltä osin poliisi jatkaa esitutkintaa.

Mies on toiminut yksityisenä elinkeinonharjoittajana omassa taksiyrityksessään ja nimen perusteella hänen juurensa ovat Lähi-idässä.

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa