Kotimaa Rikos

Taksinkuljettajaa epäillään seksuaalirikoksista – osa esitutkinnasta valmistunut

Kuva: Santeri Viinamäki / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0.

Helsingin poliisi tiedotti 28. huhtikuuta tapauksesta, jossa taksinkuljettajaa epäillään seksuaalirikoksista. Esitutkinnan ensimmäinen osa on valmistunut.

Taksinkuljettaja otti Helsingissä kyytiin yksin liikkuvia naisia muualta kuin taksitolpalta. Matkan aikana hän yleensä tarjosi naisille alkoholia.

Rikoksista epäilty ajoi kohdeosoitteen sijaan muita reittejä tai vei asianomistajat asuntoon Helsingin ulkopuolelle. Hän teki naisille seksuaalista väkivaltaa sekä autossa että perillä asunnossa.

– Esitutkinnassa on selvinnyt, että epäillyn toiminta oli suunnitelmallista ja harkittua, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen.

Poliisin tiedotteen mukaan neljä erillistä tapausta siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan. Rikosnimikkeitä ovat muun muassa törkeä raiskaus, raiskaus ja salakatselu. Epäilty on edelleen vangittuna, ja syytteen noston määräpäivä on maanantaina 30. kesäkuuta.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että asianomistajia on useita lisää ja näiltä osin poliisi jatkaa esitutkintaa.

Mies on toiminut yksityisenä elinkeinonharjoittajana omassa taksiyrityksessään ja nimen perusteella hänen juurensa ovat Lähi-idässä.

Tilaa
Ilmoita
guest
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

Nimen perusteella juuret Lähi-idässä, eipä yllätä, olen itse ajanut taksia pääkaupunkiseudulla ja seurannut näiden ns. ”ulkomaalaisten” kuljettajien touhuja. Heillä ei ole minkäänlaista käsitystä siitä, että yleensä mitään sääntöjä tulisi noudattaa, ei liikennesääntöjä kuin muitakaan taksinkuljettajille asetettuja sääntöjä. Myös ylimielisyys suomalaisia kohtaan kuului normikäytökseen, jotenkin se ketkä ja mikä yhteiskunta heille tarjosi mahdollisuuden elää kehittyneessä yhteiskunnassa, unohtui täysin. Valitettavasti myös väkivaltaisuus tuntuu kuuluvan näiden parasiittien kulttuuriin.