Kotimaa

Miksi osallistuisit tänä vuonna 612-kulkueeseen?

612kansi

Suomen itsenäisyyspäivänä kello 18.30 isänmaalliset ihmiset joka puolelta Suomea kokoontuvat jälleen Helsinkiin, jossa järjestetään kolmatta kertaa 612-nimeä kantava soihtukulkue. Kyseinen soihtukulkue sai paljon huomiota osakseen vuonna 2015, kun järjestäytynyttä yhteiskuntaa vastustaneet anarkistit yrittivät estää kulkueen etenemisen määränpäähänsä. Usein fasistiseksi ja äärioikeistolaiseksi luonnehdittu kulkue ei synnyttänyt suuresta osallistujamäärästään huolimatta järjestyshäiriöitä, toisin kuin kapinaa ja väkivaltaa ylistänyt vastapuoli. Anarkistien epäonnistunut performanssi aiheutti 130 ihmisen kiinnioton.

Soihtukulkueeseen osallistuneiden näkökulmasta tapahtuma onnistui loistavasti. Kansallismielisen juhlapuheen jälkeen osallistujat siirtyivät katkeamattomana virtana kunnioittamaan veteraanisukupolvien uhrauksia sankarihautausmaalle, joka muuttui satojen hautakynttilöiden ansiosta eräänlaiseksi suomalaiset sukupolvet yhteen sitoneeksi tulimereksi. Hartaassa hiljaisuudessa isänmaalliset suomalaiset kokivat sen kaltaista yhteyttä toisiinsa, mitä ihmiset pääsevät harvoin kohtaamaan arkielämässä. Yhteinen taival ja henkinen kytkeytyminen aiempiin sukupolviin sai aikaan sen tunteen, että tässä hetkessä ja erityisesti tänä iltana, me olemme kaikki yhtä perhettä. Siskoja ja veljiä kunnioittamassa niitä sukupolvia, jotka mahdollistivat nykyisen suomalaisen yhteiskunnan olemassaolon ja menestyksen. Soihtukulkueen synnyttämä yhteenkuuluvuuden tunne oli monelta osin ainutlaatuinen.

Samaan aikaan kun Linnan juhlat keskittyvät vuosi vuodelta enemmän materiaan, pukuloistoon ja seurapiirielämään, isänmaallisuuden ja kansallinen yhteinäisyyden ihanteet painuvat unohduksiin. Räiskyvän sensaation sijasta soihtukulkue pyrkii tarjoamaan tavallisille ihmisille arvokkaan ja isänmaallisen mahdollisuuden osoittaa juhlamieltä meille suomalaisille tärkeänä päivänä. Tapahtuma antaa myös loistavan mahdollisuuden tutustua eri paikkakunnilla asuviin isänmaallisiin suomalaisiin, sillä kulkueeseen saapuu ihmisiä joka puolelta Suomea. Pohjoisimmat osallistujat saapuvat tällä kertaa Ivalosta asti.

Kulkue on myös itsessään voimannäyte. Se on osoitus siitä, että tässä maassa asuu vielä suuri joukko rohkeita ja ylpeitä suomalaisia, jotka ovat valmiita puolustamaan itselleen tärkeää asiaa vastapuolen antamista leimoista ja uhkailuista huolimatta. Kulkueen tarkoitus on myös osoittaa poliittisille päättäjille, että tässä maassa asuu suuri joukko ihmisiä, joille suomalaisen kansan olemassaolo, tulevaisuus ja itsenäisyys ovat elintärkeitä asioita.

612puhujaItsenäisyyspäivä on perinteisesti ollut kansallismielisille ihmisille tapahtumarikas päivä. Tälläkin kertaa Helsingissä järjestetään lukuisia itsenäisyyttä puolustavia mielenosoituksia useiden eri järjestöjen toimesta. Jokainen mielenosoitus on kuitenkin ajoitettu siten, että osallistujat ehtivät hyvissä ajoin siirtyä Töölöntorille ennen varsinaisen soihtukulkueen liikkeellelähtöä.

Toivon että mahdollisimman moni isänmaallinen ihminen osallistuu itsenäisyyspäivän tapahtumiin. Olkaa rohkeita, itsenäisiä ja ylpeitä suomalaisia. Älkää alistuko uhkailuun tai leimautumisen pelkoon. Teillä on oikeus olla juuri sitä mitä te olette.

Torilla tavataan!

 

2016

t. Tuukka Kuru
612-kulkueen juhlapuhuja

  • 471
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset