Kotimaa Politiikka

Oulu, Helsinki … mitä seuraavaksi? – PS:n Sakari Puisto haluaa Tampereen kaupungilta selvityksen ulkomaalaisten lapsiin kohdistamasta seksuaalisesta väkivallasta

Tampereen kaupunginvaltuutettu, perussuomalaisten poliittinen suunnittelija ja kansanedustajaehdokas Pirkanmaalla, Sakari Puisto, FT. Kuva Matti Matikainen.

Oulu, Helsinki… mitä seuraavaksi? kysyy perussuomalaisten Sakari Puisto viitaten koko maata järkyttäneisiin ulkomaalaisten suorittamiin lapsiin kohdistuneisiin seksuaalisen väkivallan tekoihin.

Koko maata on järkyttänyt kiintiöpakolaisina ja turvapaikanhakijoina maahantulleiden miesten lapsiin kohdistama raiskausaalto, ensin Oulussa ja nyt Helsingissä.

Oulun poliisilaitos on tiedottanut yhteensä yhdeksästä tällä hetkellä tutkinnassa olevasta alaikäisiin 10-15 -vuotiaisiin tyttöihin kohdistuneesta epäillystä seksuaalirikoksesta Oulussa. Teot ajoittuvat kesään ja syksyyn 2018. Kaikissa teoissa epäillyt henkilöt ovat kiintiöpakolaisina tai turvapaikanhakijoina maahan saapuneita nuoria miehiä. Rikoksiin liittyen poliisilla on tällä hetkellä kymmenen henkilöä tutkintavankeudessa. Yksi lapsiuhreista on riistänyt itseltään hengen.

Helsingin poliisi tutkii lapseen kohdistunutta seksuaalista hyväksikäyttöä ja törkeää raiskausta. Epäillyt ovat myös Helsingin tapauksessa ulkomaalaistaustaisia.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi viime perjantaina 32-vuotiaan ulkomaalaisen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seitsemästä perusmuotoisesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Mitä seuraavaksi?

Oulu, Helsinki… mitä seuraavaksi? kysyy Sakari Puisto, perussuomalaisten poliittinen suunnittelija, Tampereen kaupunginvaltuutettu ja eduskuntavaaliehdokas Pirkanmaalla.

Koska jo kahdessa maan isossa kaupungissa on paljastunut järkyttäviä lapsiin kohdistuneita seksuaalisen väkivallan tapauksia, Puisto haluaa, että myös Tampereen tilanne selvitetään ja tuodaan julkisuuteen.

– Jätin virallisen kyselyn Tampereen kaupunginjohdolle, onko vastaavaa havaittu täälläkin ja miten toimitaan etteivät asiat jää myöskään piiloon, hän kirjoittaa Facebook-sivullaan.

Alla on Sakari Puiston kaupunginvaltuuston kyselytunnilla jättämä valtuustokysely.

Valtuustokysely alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikosepäilyistä

Julkisuuteen on tullut tieto Oulun laajasta ja vakavasta seksuaalirikosten sarjasta, jossa uhreina on ollut alaikäisiä tyttöjä ja epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia miehiä. Poliisi kertoi jo joulukuussa, että uusia tapauksia voi tulla vielä julki. Myös Helsingissä poliisin käsittelyssä on tapauksia.

Pyydän vastausta kysymyksiin: Onko Tampereella havaittu vastaavanlaista ilmiötä, joka ei ole vielä ollut julkisuudessa? Mitä toimenpiteitä tehdään, ettei vastaavanlaista pääse tapahtumaan Tampereella ja että tapaukset eivät myöskään jää piiloon?

Tampereella 13.1.2019
Sakari Puisto
Kaupunginvaltuutettu (ps.)

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit