Kotimaa

Oulu Priden liput katosivat

Kuva Benson Gua / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

Oulun kaupungintalolla liehuneet kaksi sateenkaarilippua ja yksi translippu katosivat viime yönä. Liput oli nostettu salkoon eilen käynnistyneen Oulu Priden kunniaksi.

Oulu Pride ry uskoo, että liput on varastettu ja teko kertoo vihasta sateenkaari-ihmisiä kohtaan.

– Lippuvarkaus on aina vakava asia, ja tässä vakavuutta lisää teon kohdistuminen vähemmistölle todella tärkeisiin sateenkaari- ja translippuihin, sanoo Oulu Priden tuottaja Martu Väisänen.

Väisänen uskoo lippujen katoamisen kertovan siitä, että pridejä tarvitaan.

Suomessa järjestetään tänä vuonna parikymmentä Pride-tapahtumaa eri puolilla maata, osa etänä ja osa lähitapahtumina.

Sateenkaarilippuja on viety ja poltettu lähivuosina useilla paikkakunnilla.

Lippujen katoamisesta on tehty rikosilmoitus.

Tilaa
Ilmoita
guest
62 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Juha 06

Polkeehan poliisikin Suomen lippuja nykyään jos niin käsketään.
Ensin hävityksen kohteena on liput ja kirjallisuuden muodot, sitten ihmiset. Näinhän tyranniat ovat aina edenneet.

John Quiman

Merkit ovat näkyvissä, vaikka sokeille, mutta silti enemmistö kansasta ei näe. Ns. suvaitsevaiset suvaitsemattomat ovat puolestaan vain hyvillään ja kannattavat sitä, että tukahdutetaan ja hävitetään kaikki, mikä on heidän ylivartaista ideologiaansa vastaan.

He sanovat puolustavansa demokratiaa, mutta tosiasiassa puolustavat omaa diktaturiaansa. Valheellisempaa porukkaa ei ole näkynyt sitten stalinistien ja taistolaisten, mutta nämähän ovatkin ihan niitä samoja uusissa vaatteissa.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by John Quiman
Juho Sippilä

Junes ollu asialla ?

sami a.

Ei se kerro vihasta heitä kohtaan vaan heitä kohtaan jotka tunkevat asian kaikkien kasvoille.

Eettinen valinta

Sateenkaarilippu on samanlainen vihasymboli kuin hakaristilippu, kummatkaan eivät kuulu kadulle. Molempia lippuja liehuttavat sellaiset henkilöt jotka haluavat provosoida muita, useimmat kyseisten lippujen liehuttajista ovat hyödyllisiä idiootteja jotka eivät ymmärrä millaista ideologiaa he samalla tulevat edistäneeksi.

Meri Kreikan

No jaa. Onhan tuo lippu vähän typerän näkönen. Mitä noiden värienkään mukamas pitäis edustaa? Ruskea näyttää puuttuvan….

Ilkka Forsten

Ei ole mustaakaan, miten BLM väki on voinut unohtua ?

Lieväasteinen

Aivan. Koprofiilit unohdettu.

juu

Mikä halvatun translippu?

Lukija

Hyvä ! Kunniamaininta tästä teosta. Emme jää kaipaamaan tyranni lippuja.

Ikävää

No voi harmi, kyllä nyt harmittaa kovasti. Mistähän johtuisi, taitaa olla monella mitta täynnä tämän tuuttamisesta joka paikkaan.

Peki

Homolippu joutaakin roskikseen

matupatja

Hienoa!

Mika Salo

” Lippuvarkaus on vakava asia …”
No ei ole tässä tapauksessa kun kyseessä on seksuaalisia perverssioita edustava lippu. Jos ryhmäseksiä harrastavat, tai parinvaihtajat, haluavat oman lippunsa kaupungintalolle niin saavatko? Tai se sikamies mikä siellä Oulun suunnilla muutama vuosi sitten piti sian kanssa omaa kivaa? Eikö hänkin kaltaistensa kanssa saisi pitää omaa lippua?

Ilkka Mänttäri

No joskus aikanani työelämässä tein tuosta asiasta pilaa. En kuitenkaantajunnut että tästä tulisi totta. Onko tämä jokin kummallinen vitsi tässä multiuniversumissa, johon suhtaudun paljon vakavammin kuin noihin paikallisiin kummallisuuksiin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Miten olisi muslimien lammaslippu. Ne pitää ” kivaa” lampaiden kanssa, tosin lampaan pään oltava kohti mekkaa silloin se ei kärsi.

Matti Kanerva

Aasilippu myös pitäisi olla. 20 marokkolaispoikaa olivat harrastaneet kimppakivaa aasin kanssa ja kaikilla todettiin AIDS. -Aasiparkaa käy sääliksi.

Jussiboy

Kyllä taas osoittaa teidän kommentoinnin tason, sellainen riman alitus, että en ole pitkään aikaan nähnyt. Mutta onneksi ei teitä kukaan ota todesta tuollaisten kirjoitusten jälkeen, jos joskus asiaakin yrittäisitte esittää.

Ilkka Mänttäri

Haluaisitko kriminasoida sarkasmin.

John Quiman

Huumorin kriminalisointiahan ne jo pohtivat.

Jussiboy

Tuohan tuttua. Sanotte mitä tahansa, joka ei ole sivistynyttä, niin kuittaatte sen: se oli läppä, huumoria, sarkasmia, ironiaa. Teidän lausuminen ei ole mitään noista. En ole kriminalisoimalla mitään noista mutta niiden käyttö on taitolaji ja sitä taitoa teillä ei ole.

John Quiman

Määrittele sivistyneisyys. Et ehkä tiedä, että se on ajassa muuttuva käsite. Riippuu aina kulloisestakin muotitotuuksien hengestä, että mitä pidetään sivistyneenä ja mitä ei. Nyt tuomitset uskoen, että tiedät mikä on sivistynyttä.

Toisekseen, ei ole mitään velvollisuutta kellään olla ”sivistynyt”, ei omasta tai jonkun toisenkaan mielestä.

Tiesitkö, että Suomessakin oli oikeaa sivistystä ennen kuin uskomasi sivistys tuli vähitellen Suomeen. Silloin ihmiset olivat vielä rehellisiä, eikä taloissa välttämättä tarvittu lukkojakaan, jotta joku ei varastaisi talosta jotain. Sitä myöten kuin uskomasi sivistyneisyys on rantautunut suomalaiseen kulttuuriin, on lisätty lukkoja oviin, usemapiakin, ja rehellisyys on heikentynyt.

Noin muuten, tuo tuomitseva asenne ei ole sivistynyttä.

Minua ei muuten kiinnosta lainkaan olla sivistynyt. Opin kyllä nuorena miten käyttäytyä sivistyneesti, mutta myöhemmin tajusin miten teenäistä höttöä se on ja luovuin siitä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Onneksi olet olemassa, niin meiltä ei lopu aiheet mistä kirjoittaa. Läppävika ei ole naurun aihe, siitä ei selviä huumorilla, sarkasmilla eikä ironialla. Olen vain vaatimaton ja vähän koulutusta saanut taitolajin harrastaja, joka luottaa siihen että on olemassa joku paremmin kyseiset aiheet hallitseva henkilö.

Käsittääkseni olen nyt kohdannut sellaisen, mutta ulos-antisi huumori vei aikaa avautuakseen. Voimmeko nyt tehdä sinunkaupat, ja sanoa reilusti että jauhotit minut sekä muut kolleegat hengentuotteesi täydellisyydellä.

Avaatko vähän lisää mistä olet oppisi ammentanut, sillä kateus tahtoo nyt ottaa ylivallan vaikka järki sanoo, että vastassa on erittäin älykäs ja hyvää tarkoittava humoristi. Ymmärrän jos et halua paljastaa lähdettäsi, sillä harva meistä punastumatta kertoilee olevansa Kansan Uutisten suurkuluttaja, joka varhaisemmassa vaiheessa luki Tiedonantajaa. Vihreä Lanka ei liene kovin vieras julkaisu sekään ?

Toivon että näytät meille lähdemateriaalia koskien sitä, miten huonosti osaamme käyttää suomen kieltä, ja erityisesti siihen kuuluvaa sarkasmia. Lähdemateriaalin puute näet vaikeuttaa korrelaation hahmottamista, ja kaiken lisäksi emme kykene kontribuoimaan kanssasi. Eksistenttiaalisesti ajatellen tuemme sinun huumoriaisi, sillä se on vertaansa vailla olevaa ja nasevaa alusta loppuun.

Kiitos sinulle. Annoit niin paljon ja niin lyhyessä ajassa vähemmän ymmärtäville vaikeasti avautuvaa ylivertaista huumoria sarkasmilla kuorutettuna, että on varmaan lopetettava kirjoittaminen ja pyrittävä seuraavalle henkiselle tasolle hare krisnaa hokemalla. Tavataan samassa kennelissä vaikka jo tämän viikon lopulla.

Ilkka Forsten

Jussiboy on etulinjan miehiä, taistelee henkensä kaupalla itselleen täydellistä alistumista EU:n monoliitille.

Ilkka Forsten

Mutta kun kyse EI OLE mistään virallisesta valtiolipusta tms, niin mistä se rikosilmoitus tehdään. Aivan sama asia olisi jos joku pöllisi vanhan maton roskapöntöstä. Tässä nyt koitetaan kehitella kaustia, jolla luotaisiin mielikuva että valtava viha-aalto on leviämässä ja tarvitaan paljon näkyvyyttä ettei niin tapahtuisi.

Onko ihan ylivoimaisen vaikeaa käsittää että jos tietoisesti yrittää provosoida niin sanotusti tavallisia ihmisiä pakko-omaksumaan prideaate, niin näin siinä käy. Pitäköön lippunsa ja kulkueensa, mutta ei tarvitse tunkea iholle ja esittää että ellet suvaitse niin pakotamme sinut suvaitsemaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Puolueeton

Luonnonmukaisia ihmisiä vaaditaan omaksumaan luonnonmukaisuuteen kuulumaton aate paremmin sanoen. Eipä noita lippuja tarvittaisi kulkueissa hämmentämässä murrosikäisten nuorten kehittymistä kohti aikuisuutta.

Ilkka Forsten

Ensin oli Adam Ja Eve, ei Adam ja Stewe.

Aatami ja Eeva

Suomeksi siis Aatami ja Eeva, ei mikään Aatami ja Antti, jonka nämä pridettäjät ovat käsittäneet. On se vaikeaa.

liehu, sateenkaarilippu, liehu?

Riihimäelläkin varastettiin kaupungin Pride-lipuista kaksi, kolmas liehui niin vaikeassa paikassa, ettei sinne olisi päässyt käsiksi. Liputusta alkoivat juntata valtuustossa läpi demari, vasemmistolainen (nykyään ministerinäkin) ja vihreä ja saivat haluamansa.
Sitten vielä kylän Facebook-ryhmässä jonkin kulttuuriviskaalin myötävaikuttamana pakotus päälle, pride-kamaa kirjastoon jne. Ei ihme, että tähän poliittiseen tilanvaltaukseen menee joillakin hermot.

Timdance

Hermot lepäsi kun luin alkuperäisen uutisen.

John Quiman

Ei se kerro vihasta sateenkaari-ihmisiä kohtaan, vaan se kertoo pottuuntumisesta prideliikkeen nimissä liikkuvalle propagandalle ja sen tuputukselle jopa lapsille.

Eikö olekin kumma, että ei heteroutta ole koskaan tyrkytetty lapsille opettamalla seksuaalisuutta. Se syntyy itsestään omalla ajallaan. Kuten vanha sananlasku toteaa: ”kyllä luonto tikanpojan puuhun ajaa”.

Miksi lapsille pitäisi nyt alkaa pitää heidän mielet sekoittavaa satenkaaripropagandaa?

Siksikö, että se luontoperhana ei ajaisi tikanpoikaa sateenkaaripuuhun ihan itsestään?

Kaino-Vieno Huttunen

Oikeastaan olen kuullut ainoan negatiivissävyisen kommentin suuntautumisestani Oulussa, mutta siitäkin on neljännesvuosisata. Vaikutelmani on, että oululaiset ovat voittopuolisesti suvaitsevia ja lupsakoita ihmisiä. Oululainen ilmaus ”olla ölövinä” eli muina miehinä kuvastaa sikäläistä luonnetta hyvin. Itseluottamus on kohdallaan, mutta itsestä ei tehdä numeroa. Tuollainen julkinen liputtaminen on juuri sitä numeron tekemistä ja saanut jonkun jäyhän avojalakasen näkemään punaista.

Ilkka Mänttäri

No kun olen tuollainen Kotkalainen ja syntyisin Tampereelta, tosin nyt kesäpaikalla josta on kai tullut vakituinen asuinpaikkani pohjoispojanmaalla En olisi kovin pahoillani jos Oulusta tulisi vaikka pääkaupunki. No siihen on muutamia asioita joka tekevät siitä vaikeaa. Maantiede. No se on kohta historiaa, Toista en tiedä. Rajat sortuvat tiedonvälityksen takia. No puolesta voisin sanoa vaikka että teillä on Junes Lokka.

Pelle Hemppainen

Suivaantuminen johtui lipputangon häpäisystä.

juha II

Taisi olla joillekin ”False flak:kki”!

Varakas

Jos joku ikiopiskelija homo tarvitsi sateenkaarilippua performanssiinsa kun ei ollut itsellä varaa sellaista ostaa.

Vilu

Säiden hieman viilennyttyä ehkä hän teki siitä itselleen kaulahuivin?

Ilkka Mänttäri

Ei tuo kerro mistään vihasta ihmisiä kohtaan jotka ovat vähän toisin suuntautuneet. Tuo kertoo kyllästymisestä tuohon vihervassaraiden LTBGÄÖHUIFUFUFUBLM ideologian politisoimista kohtaan. Tuskin kukaan sitä paheksuu jos ihmiset yhdessä elävät kuten haluavat, tuo pakkosyöttö kuitenkin on aika väsyttävää ja toimii aivan päinvastoin kuin nämä tahot haluaisivat.

ukkospilvilippu

Nuo tahot yrittävät tahallaan ärsyttää muita tuolla pakkosyötöllä, jotta he saisivat aikaan ”uhreja”, joiden varjolla voivat sitten yrittää painostaa poliittista valtaa (ja rahaa !) yhteiskunnalta.

stadin kolli

NÅIN ON.

Kata

Kaupungintalon liputus…uskomatonta.Eikö sen pitäisi olla neutraali kaikelle tai sitten tosiaan joka päivä jonkun suunnan lippu…vanhuslippu,koiralippu,kissalippu,bussilippu,kausilippu,festarilippu,vammaisten lippu,sokeiden lippu,kuurojen lippu,kalastuslippu,ja tottakai heteroille oma lippu!!Jne..kyllä juhlittavia löytyy mutta ei taida kiinnostaa päättäjiä kuin tämä jolla tehdään niin politiikkaa kun bisnestäkin!
Ja hyvesignaloidaan suorastaan kontaten.
Todellakin,kodeissaan aikuiset voivat harrastaa mitä haluavat.Siis aikuiset.Jättäkää lapset rauhaan!

Ilkka Forsten

Laphalaiset ei voi tehdä samaa, he voivat harrastaa ” kodassa” mitä haluavat ikään katsomatta. Yleensä syömmä porokeithoa, tai olemma menossa luotsholle lusthin pithon.

Kata

No sehän on se vanha tottuus kun kysytään mitä te Lapissa teette kesällä..ja vastaus että ”n”#¤ma ja kalastamma ja talavela met vain n”#¤ma” ja eteläpohjalaiset kysyivät aikanaan että missä te asutte siellä pohjoisessa ja mie että kodissa me yleensä asutaan… 😀

Ilkka Forsten

Etelässä ihmiset ovat nykyään kesät kansakoulun opettajia ja talvet sisävesilaivan kapteeneita. siinä ei työ rasita juuri koskaan.

itselläni ensimmäinen kesätyöpaikka liittyi sisävesilaivaan. Minut palkattiin istumaan perätuhdolle haulikko kourassa tehtävänä vahtia ettei kalat syö propelia. Laiva seilasi Turun ja Åbo:n väliä, eli Aurajokea edes takaisin.

Vain yhden kerran jouduin käyttämään haulikkoa kun silakkaparvi, mikä sattuma, pyrki riistäytymään huomion keskipisteeseen. Jouduin kuulusteluun rauhallisen kalaparven summittaisesta ampumisesta julkisella paikalla, mutta vältyin jatkotoimenpiteiltä kun konstaapeli ei löytänyt käytössä olleesta kirjoituskoneesta kahta K kirjainta.

Etunimeni jäi siis oikein kirjoittamatta eikä syytettä voitu nostaa. Ilka ei ole nimeni, eli tässä se nähtiin miten takniikkakin saattaa tehdä tepposet konstaapeleille.

Kuten tiedätte, laiva kiinnitetään laituriin niin sanottuihin pollareihin. Muistan kun emme voineet kiinnittyä asianmukaisesti, sillä puosu huusi hätäpäissään että, ” Elä heitä köyttä pollariin, kun pollarin pääs on pas***aa. ” Lokit olivat riesa jo silloin, Laiturilla ollut konstaapeli nosti älämölön huudosta sillä hän koki että pollarilla oli jotain tekemistä hänen kanssaan. Sittemmin olemme nähneet että näin asia on, mutta onneksi ilmiö rajoittuu pääkaupunkiseudulle.

Kata

😀 😀 Voihan silakkaparvi!! 😀 Ja pollariparka! 😀

Ilkka Forsten

Olen oppinut myöskin sen että tietyillä alueilla luvalliset matsästysajat poikkeavat huomattavasti yleisistä käytännöistä. Inarin eteläpuolella metsästyskausi alkaa joskus syksyllä ja päättyy hyvissä ajoin keväällä, mutta pohjoispuolella kausi kestää 12 kuukautta.

Kata

Juu Kaamasen kievarin tiellä sattui ja tapahtui..olisi tarinoita paljonkin koska tylsänä raittiina kuskasin pakulla kolleegoja sielläpäin,sinne sun tänne, mutta hauskaa oli, meillä kaikilla!Oi niitä aikoja! <3

Ilkka Mänttäri

😊

Ilkka Forsten

Ovat sen verran pihalla asiansa kanssa, ettei käsitystä tunnu syntyvän siitä mitä tapahtuu, kun pakkosyötät enemmistölle vähemmistön asia joka paikassa.

Itse ajatteleva

Vai tarvii ne jo omat liputkin liehumaan? Missä sokeiden, vammaisten tai muuten vähemmistöön kuuluvien liput? 👎

Kata

Hyvä kysymys!!!!

Ilkka Forsten

Tästä tulee varmaan bannit, mutta kirjoitan nyt kuitenkin. Meneillään on samanlainen uhriutuminen ja asian yksinkertaistaminen kuin holokaustin kanssa. Joka paikassa puhutaan siitä kuinka se yksi seemiläiskansa kärsi vainoista, ja miten heille on nyt hyvitettävä kaikki viidennessä sukupolvessa. Samalla unohtuu tyystin että siinä rytäkässä meni suuri määrä muitakin jotka katsottiin ei toivotuksi.

Pride touhotus laittaa tietyn ryhmän muiden edelle, ja unohtaa sen että niitä toisiakin joita voi sanoa yhteiskunnassa vähemmistöksi on olemassa. Missä se tasa-arvo nyt näkyy vai onko sitä olemassakaan ?

Tornion perintö velvoittaa

Kenties nuo pahennusliput onkin poistettu salaa kaupungin johdon tai polpolaisten määräyksellä, jotta Oulun maankuulut migrimatut eivät tykkäisi pahaa.

kempelle-hermanni

Tokihan kaikki vielä muistavat ministeri Sibilovizin seireenikutsut.

Ilkka Forsten

Jos sen kävisi poistamassa muslimit, ei kukaan huutaisi rasismia ja suvaitsemattomuutta, mutta nyt taas huudetaan. Huoh.. Muslimit ei käy tekemässä sitä koska ovat vielä sen verran pihalla niistä asioista, mutta kun alkaa käydä selväksi mitä halutaan niin haram haram, pitaleivän kanssa tai ilman ja vääräuskoiset hompppelit alas parvekkeelta. Mahtaako se silloinkin olla äärioikeiston syy ?

Oikeat mittasuhteet

Lippuvarkaus vakava teko?

Ei kyseessä ole Suomenlippu, jota laki suojaa vaan ihan tavallinen värikäs riepu. Tosin pihistys olisi oikea sana.

Ilmari

Laki suojaa lippuna vain Suomen lippua, ei muiden valtioiden lippuja.

Minä vaan

Saati homojen rättejä ..😜

Heteroiden kunniaksi

Milloin ne nostaa Jallun lipputankoon?

Ilkka Forsten

Kallen jälkeen.

Rattoisia ideoita

🤣

Kukkonen

Hienoa toimintaa!!!
Oulussa Matut raiskaa, lestat pyörittää liiketoiminnoissa ja päätöksen teossa mafiaa&kartellia ja kaupunki liputtaa homoille & transuille. Hyi helvetti!
Hyvä että aktiivit laittavat kapulaa rattaisiin ja pitävät oikeiden suomalaisten arvoja yllä!!!