Kotimaa Rikos

Oulun käräjäoikeus tuomitsi 22-vuotiaan syyrialaisen lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta vankeuteen

Barhum Abdullhadi Oulun käräjäoikeudessa 26.2.2019.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi tänään syyrialaisen Barhum Abdullhadin 2 vuodeksi kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta.

Ulkomaalaisten suorittamien, lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten käsittely jatkui tänään Oulun käräoikeudessa. Tuomittavana oli nyt 22-vuotias syyrialainen Barhum Abdullhadi.

Barhum oli 17.11.2018 tavatessaan 14-vuotiaan uhrin ensimmäistä kertaa kosketellut, puristellut ja nuollut tämän rintoja tunkemalla kätensä uhrin vaatteiden alle ja työntämällä päänsä uhrin paidan sisään pidellen toisella kädellä kiinni selästä. Barhum oli myös työntänyt kätensä uhrin vaatteiden alle.

Toisella kerralla samana päivänä Barhum oli vienyt uhrin kainaloiden alta kiinni pitäen metsikköön ja olkapäistä kiinni pitäen työntänyt uhrin pensaikkoon. Barhum oli työntänyt käsiään uhrin housuihin ja paidan sisään ja sitten raiskannut uhrin pakottamalla tämän ottamaan peniksen suuhun. Uhri oli yrittänyt vastustaa tekoa muun muassa työntämällä Barhumia pois.

Syyrialainen kiisti syytteet oikeudessa, mutta käräjäoikeus ei uskonut selitystä

Barhum kiisti oikeudessa syytteet ja kertoi, että hän ja uhri ovat suudelleet yhteisymmärryksessä molemmilla kerroilla. Hän myös kiisti taluttaneensa tai vetäneensä uhria pusikkoon, vaan he olivat menneet sinne yhteisymmärryksessä. Hän ei myöskään oman kertomuksensa mukaan ollut koskenut uhrin rintoihin eikä ole yrittänyt avata tämän housuja tai työntää kättä tämän housuihin. Barhumin kertomuksen mukaan uhri on oma-aloitteisesti laskenut Barhumin housut alas ja ottanut tämän peniksen suuhun. Barhum väitti tilanteen tulleen hänelle yllätyksenä, ja hän on muutaman sekunnin kuluessa keskeyttänyt toiminnan ja työntänyt uhrin pois.

Käräjäoikeus ei uskonut Barhumin väitteitä ja tuomitsi syyrialaisen 2 vuoden 6 kuukauden vankeuteen. Oikeuden mukaan rangaistavuutta lisäsi se, että teossa on käytetty hyväksi lapsen kiinnostusta kokeilla tupakkaa ja alkoholia. Käräjäoikeus piti tekoa myös kokonaisuutena arvostellen törkeänä.

1996 syntynyt Barhum Abdullhadi velvoitettiin korvaamaan uhrille yhteensä 3 900 euroa kärsimyksestä ja asianhoitokuluista 100 euroa. Barhumin puolustusasianajajan palkkio 6 770,97 euroa jää veronmaksajien tappioksi. Veronmaksajien tappioksi jääneen uhrin asianajajan palkkion 4 501,20 Barhum joutuu korvaamaan valtiolle.  Syyrialainen määrättiin suorittamaan valtiolle rikosuhrimaksu 80 euroa.

Lähde Oulun käräjäoikeuden tuomiolauselma ja julkinen seloste.

  • 1.2K
    Shares