Kotimaa Rikos

Oulun käräjäoikeus tuomitsi afgaanin 4 vuodeksi vankeuteen lapseen kohdistuneista törkeistä seksuaalirikoksista

Vasemmalta Rahmani Gheibali ja oikeusavustaja Jaana Piipari. Kuva Petri Saarela.

21-vuotias afgaani tuomittiin tänään Oulun käräjäoikeudessa 4 vuoden ehdottomaan vankeuteen 13-vuotiaaseen lapseen kohdistuneista törkeistä seksuaalirikoksista.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi tänään laajaan lapseen kohdistuneeseen seksuaalirikosvyyhtiin liittyen vuonna 1998 syntyneen Rahmani Gheibalin 13-vuotiaan lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta 4 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Teot on tehty huhtikuun ja syyskuun 2018 välisenä aikana yksityisasunnossa.

Afganistanista vuonna 2016 turvapaikanhakijana Suomeen tullut Rahmani Gheibali ja uhri tapasivat ja tutustuivat Facebookissa ja Instagramissa sekä pitivät yhteyttä WhatsApp:lla. He olivat myös tavanneet muutamia kertoja.

Tapaamisissa Gheibali oli suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä uhrin kanssa. Gheibali pakotti uhrin sukupuoliyhteyteen väkivaltaa käyttämällä. Hän muun muassa löi uhria kasvoihin, käteen, takapuoleen sekä puristi kädestä. Gheibali yritti myös saada uhria ottamaan peniksen suuhun, ja kun uhri kieltäytyi, Gheibali yritti lyödä uhria ja veti tätä hiuksista.

Käräjäoikeus piti rikoksia törkeinä Gheibalin ja uhrin suuren ikäeron sekä rikosten nöyryyttävän ja alistavan tekotavan vuoksi ja koska kyseessä on lapsi, jonka ihastusta ja kiinnostusta Gheibali on käyttänyt hyväkseen.

Gheibali kiisti rikokset, käräjäoikeus ei uskonut

Gheibali kiisti syyllistyneensä rikoksiin, mutta Oulun käräjäoikeus ei todistusaineiston valossa uskonut miestä vaan tuomitsi Rahmani Gheibalin 4 vuoden ehdottomaan vankeuteen sekä maksamaan uhrille 22 000 euroa kivusta, särystä, kärsimyksestä sekä psyykkisen tilan heikkenemisestä.

Gheibali tuomittiin myös maksamaan 80 euroa rikosuhrimaksua sekä korvaamaan valtiolle lääkärintodistuksen 16,25 euroa ja todistelukustannukset 60,40 euroa.

Veronmaksajien tappioksi jäävän uhrin oikeusavustajan palkkion 7 843 euroa Gheibali joutuu korvaamaan valtiolle.

Gheibalin oikeusavustajan palkkio 17 229,86 euroa jää veronmaksajien tappioksi, käräjäoikeuden mukaan johtuen Gheibalin taloudellisista oloista.

Uhrin ja hänen huoltajiensa henkilöllisyydet sekä oikeudenkäyntiasiakirjat julistettiin salassapidettäviksi 60 vuodeksi.

Lähde Oulun käräjäoikeuden julkinen seloste.

9.5 klo 19:09 Lisätty viittaus laajaan seksuaalirikosvyyhtiin, muokattu ulkoasua

  • 757
    Shares

Liity kannattajajäseneksi