Kotimaa Rikos

Oulun käräjäoikeus tuomitsi ulkomaalaismiehen 9 kuukauden ehdolliseen vankeuteen kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Kuva Petri Saarela.

Ulkomaalaismies tuomittiin Oulun käräjäoikeudessa yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja korvauksiin kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Teot ovat tapahtuneet Raahessa alkusyksystä 2016.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi 20-vuotiaan Moradi M:n yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeuteen kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Moradi oli syksyllä 2016 Raahessa lähettänyt tekoaikana 15-vuotiaalle useita seksuaalissisältöisiä viestejä ja muutamia seksuaalissävytteisiä kuvia sekä houkutellut tätä lähempään kanssakäymiseen ja tapaamiseen itsensä kanssa. Seksuaalissävytteisissä viesteissä Moradi muun muassa oli kertonut erektiostaan ja pyytänyt valokuvia 15-vuotiaan rinnoista.

Samana ajankohtana tehdyssä toisessa seksuaalisessa hyväksikäytössä Moradi oli lähettänyt 13-vuotiaalle lapselle lukuisia seksuaalista tarkoitusperää olevia viestejä ja seksuaalissävytteisiä kuvia, muun muassa omasta sukupuolielimestään sekä houkutellut 13-vuotiasta lähempään kanssakäymiseen ja tapaamiseen itsensä kanssa. Hän kertoi viesteissään myös seksihaluistaan ja pornon katsomisesta. Moradi oli tavannut 13-vuotiaan asunnossaan ja antanut lapselle olutta.

Moradi M. on tunnustanut tapahtumat. Hän on ollut myös tietoinen Suomen lainsäädännön mukaisesta suojaikärajasta.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi Moradi M:n yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeuteen sekä korvaamaan 13-vuotiaalle 1 300 euroa kärsimyksestä.

Veronmaksajien tappioksi jäävän 13-vuotiaan asianajajan palkkion 1 023 euroa Moradi M. joutuu maksamaan takaisin valtiolle. Moradi M:n asianajajan palkkio on kaikkiaan 2900,73 euroa, josta  2 320,59 euroa jää veronmaksajien tappioksi. Moradi M. joutuu maksamaan erotuksen 580,15 euroa itse.

Lähde Oulun käräjäoikeuden tuomiolauselma

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa