Kotimaa Rikos

Oulun käräjäoikeus tuomitsi ulkomaalaismiehen raiskauksesta ja muista rikoksista ehdottomaan vankeuteen

Kuva Pixabay.

Ulkomaalaismies tuomittiin tänään Oulun käräjäoikeudessa useista rikoksista ehdottomaan vankeuteen.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi tänään 29-vuotiaan Ahmed Mohamed Saleh Ali Elzanatin yhteensä 1 vuoden 7 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen lievästä vahingonteosta, kavalluksesta sekä raiskauksesta.

Rangaistukseen johtaneiden syytteiden mukaan Saleh oli hajottanut asianomistajan matkapuhelimen heittämällä sen auton oveen.

Kavallukseen Saleh oli syyllistynyt tekemällä leasing-sopimuksen moottoriajoneuvojen huolto- ja korjaustoimintaa tekevän yrityksensä nimissä. Sopimuksen avulla hän oli saanut käyttöönsä saksinostimen, rengaskoneen ja tasapainotuskoneen. Laitteet vuokranneen liikkeen päätettyä vuokrasopimuksen loppukesästä 2017 Saleh ei toistuvista pyynnöistä palauttanut laitteita tai kertonut niiden sijaintia. Laitteet, joiden yhteisarvo on 6999 euroa, ovat edelleen kateissa.

Raiskaus tapahtui 24.6.2017 Kalajoella, eikä Oulun käräjäoikeus paljasta sen yksityiskohtia.

Saleh kiisti raiskauksen ja halusi tuomion ehdollisena

Oikeudenkäynnissä Saleh tunnusti lievän vahingonteon kuten myös kavalluksen. Raiskauksen Saleh kuitenkin kiisti väittäen vain hieroneensa uhria. Käräjäoikeuden mukaan uhri oli kuitenkin raiskattu sormilla.

Oulun käräjäoikeus totesi miehen syylliseksi kaikkiin kolmeen syytekohtaan ja tuomitsi miehen yhteensä 1 vuoden 7 kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Saleh halusi rangaistuksen ehdollisena lapseen, perheeseen ja opiskeluun liittyvien olosuhteiden vuoksi. Käräjäoikeus piti raiskausta suhteellisen tavanomaisena mutta päätti antaa tuomion ehdottomana muun muassa siksi, että Saleh oli kädellään yrittänyt estää uhrin avunhuudot. Teko oli keskeytynyt vasta asunnossa olleen kolmannen henkilön mentyä huoneeseen katkaisemaan rikoksen.

Mies joutuu korvaamaan raiskauksen uhrille 3800 euroa kärsimyksestä ja kivusta sekä rikotusta matkapuhelimen näytöstä 100 euroa. Uhrin asianajajan palkkio 5321,83 euroa lankeaa myös Salehin maksettavaksi. Lisäksi Saleh joutuu maksamaan rikosuhrimaksua 80 euroa.

Saleh ei joudu korvaamaan puolustusasianajajansa 6667,34 euron suuruisia palkkioita valtiolle, koska hän olisi joka tapauksessa oikeutettu oikeusapuun ilman omavastuuta.

Oulun käräjäoikeus julisti oikeudenkäynnin sekä sen asiakirjat salaisiksi 60 vuodeksi. Saleh on valittanut tuomiosta eikä se ole vielä lainvoimainen.

Lähde Oulun käräjäoikeuden julkinen seloste.

Korjattu ulkoasua 30.8 klo 17:35 ja 23:15

  • 1.3K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset