Kotimaa Rikos

Oulun käräjäoikeus tuomitsi ulkomaalaismiehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vankeuteen

Oulun oikeustalo. Kuva Petri Saarela.

Oulun käräjäoikeus jatkoi tuomioiden jakamista liittyen seksuaalirikosvyyhtiin, jossa tekijöinä on kahdeksan Suomeen turvapaikanhakijoina ja kiintiöpakolaisina saapunutta miestä.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi 1990 syntyneen Mirzad Javadin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 3 vuodeksi 4 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen sekä maksamaan uhrille korvauksia 19 000 euroa. Uhri on 13-vuotias lapsi, ja rikokset on tehty yksityisasunnossa elokuussa 2018.

Oulun käräjäoikeuden julkisen selosteen mukaan Mirzad Javad  oli sukupuoliyhteydessä 13-vuotiaan lapsen kanssa ja teki tekoja, jotka ovat vahingoittaneet lapsen kehitystä.

Uhri oli mennyt Javad Mirzadin asunnolle, jossa Mirzad ja uhri olivat vaihtaneet puhelinnumeroita. Tämän jälkeen yhteydenpito oli tapahtunut WhatsApp- ja Instagram-palvelujen kautta sekä puhelimitse. Mirzad oli maksanut uhrin bussimatkoja asunnolle.

Tapaamisilla Mirzad oli sukupuoliyhteydessä uhrin kanssa tunkeutumalla emättimeen ja peräaukkoon sekä työntämällä sormiaan uhrin emättimeen. Lisäksi Mirzad suuteli uhria, kosketteli häntä eri puolilta vartaloa sekä imi, puristeli ja läpsi uhrin rintoja sekä nuoli uhrin alapäätä.

Mirzad väitti luulleensa uhria 16-vuotiaaksi, mutta käräjäoikeus ei uskonut miehen väitteitä vaan tuomitsi 1990 syntyneen Mirzad Javadin 3 vuoden 4 kuukauden ehdottomaan vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Käräjäoikeuden mukaan rikokset olivat törkeitä Mirzadin ja lapsen suuren ikäeron vuoksi. Lisäksi 28-vuotias Mirzad käytti uhrin kiinnostusta hyväkseen ja tapahtumat ovat aiheuttaneet lapselle kipua.

Mirzad Javad tuomittiin korvaamaan uhrille 19 000 euroa kivusta, särystä, kärsimyksestä sekä psyykkisen tilan heikkenemisestä. Lisäksi Mirzad joutuu maksamaan rikosuhrimaksua 80 euroa, todistelukustannuksia 99,80 euroa sekä lääkärintodistuksen lunastuskulut 16,25 euroa.

Mirzadin puolustusasianajajan palkkio 5857,58 euroa jää veronmaksajien tappioksi Mirzadin taloudellisten olojen vuoksi. Veronmaksajien tappioksi jäävän uhrin asianajajan palkkion 5080,90 euroa Mirzad joutuu korvaamaan valtiolle.

  • 217
    Shares

Liity kannattajajäseneksi