Kotimaa

Oulun kaupunki taistelee seksuaaliväkivaltaa vastaan somevideolla

Kuvakaappaus Twitter.

Oulu on noussut viime vuosina otsikoihin ulkomaalaismiesten suorittamien raiskausten vuoksi, jotka ovat kohdistuneet lapsiin ja jopa vanhuksiin. Kaupungissa taistellaan nyt seksuaaliväkivaltaa vastaan kaupungin työntekijöiden sosiaalisessa mediassa julkaiseman videon avulla.

Oulun kaupunki aloitti vuonna 2019 ulkomaalaismiesten lapsiin kohdistuneiden raiskausten vuoksi taistelun alaikäisiin kohdistuvia seksuaalirikoksia vastaan.

Kaupungin johto päätti viime vuonna perustaa kaksi vuotta kestävän Turvallinen Oulu -hankkeen, jonka tavoitteina on muun muassa vähentää seksuaalirikoksia ja niiden uhkaa, vahvistaa lasten, nuorten ja vanhempien media- ja turvataitoja ​sekä vahvistaa maahanmuuttajien integroitumista.

Hankkeessa työskentelevät henkilöt ovat julkaisseet sosiaalisessa mediassa TikTok-alustalla videon, jonka toivotaan estävän raiskaukset.

Videolla ryhmä aikuisia tanssii, ja taustalla kuuluvassa laulussa kuullaan muun muassa sanat ”Stop, don’t touch me here, this is my no-no square”.

Video on saanut maailmanlaajuista kuuluisuutta yhdysvaltalaisen näyttelijän James Woodsin kommentoitua sitä selvästi huvittuneena.

Videon tekijät kuuluvat hankkeen alla perustettuun psykososiaalisen tuen NOPSA-tiimiin, joka tukee nuoria äkillisen kriisin kohdatessa.

Turvallinen Oulu -hankkeen budjetti on 2,5 miljoonaa euroa, mutta videon tekijät väittävät, että video on tuotettu hankkeen ulkopuolella eikä siihen olisi käytetty hankerahaa.

  • 923
    Shares

Liity kannattajajäseneksi