Kotimaa Rikos

Oulun lapsiin kohdistuneessa raiskausaallossa jo 11 epäiltyä

Kuva Wikimedia Commons / Santeri Viinamäki / CC BY-SA 4.0.
Oulussa pakolaisten aiheuttamaan raiskausaaltoon liittyen poliisilla on 11 epäiltyä, joista 10 on vangittu. Erillisiä tapauksia on kaikkiaan neljä ja kaikki uhrit ovat lapsia.

Oulussa on syksyn aikana tullut esille kaikkiaan neljä alaikäiseen kohdistunutta seksuaalisen väkivallan tapausta. Kaikki miehet ovat saapuneet maahan turvapaikanhakijoina tai pakolaisina. Tekojen epäillään tapahtuneen 1. kesäkuuta–29. lokakuuta välisenä aikana Oulussa.

Laajimpaan tutkittavana olevaan tapaukseen liittyen poliisi epäilee, että vangittuina olevat kahdeksan ulkomaalaismiestä ovat syyllistyneet alle 15-vuotiaaseen tyttöön kohdistuneisiin seksuaalirikoksiin useiden kuukausien ajan yksityisasunnoissa Oulussa.

Saksan poliisi pidätti tähän laajaan hyväksikäyttövyyhtiin liittyen henkilön Oulun poliisin annettua tästä etsintäkuulutuksen. Oulun käräjäoikeus määräsi keskiviikkona Saksasta kiinni saadun Aldhulaiei Qayssar Mohsin Sbahin vangittavaksi poissaolevana todennäköisin syin epäiltynä 1.6.-29.10.2018 suoritetuista törkeästä raiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä pahoinpitelystä.

Poliisi tutkii myös kahta Tuirassa 17. marraskuuta alle 15-vuotiaisiin tyttöihin kohdistunutta seksuaalirikosta. Toinen epäilty mies on vangittu.

Sanomalehti Kalevan mukaan poliisi selvittää lisäksi 7. lokakuuta tapahtuneeksi epäiltyä törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja törkeää raiskausta.

  • 3.1K
    Shares