Kolumnit

Our lives matter

Kuvakaappaus Twitter.

George Floydin menehtyminen pidätystilanteessa 25. toukokuuta on laukaissut rauhanomaisia ja väkivaltaisia mielenosoituksia kaikkialla maailmassa. Mielenosoitusten tunnuksena on ollut Black Lives Matter, jolla nimellä tunnetaan myös yhdysvaltalainen mustien asiaa ajava järjestö.

Järkyttävä tapahtumaketju Minnesotassa sai alkunsa kun poliisi pysäytti väärennetyn rahan käyttämisestä epäillyn George Floydin ajaman auton. Floyd menehtyi pidätystilanteessa ja tapahtumissa osallisena olleet poliisit ovat saaneet syytteet ilmeisen syystä.

Samaan aikaan kun maailmalla on perätty mustien oikeuksia on kuitenkin ihmetelty, miksi valkoisten järkyttävät murhat eivät ole saaneet vastaavaa huomiota ja mediatilaa.

Wienissä ripustettiin eilen esille banneri Our Lives Matter. Bannerissa oli turvapaikanhakijoiden ja laittomien siirtolaisten murhaamien henkilöiden nimiä.

Maria Ladenburgerin raiskasi ja murhasi lokakuussa 2016 afgaanipakolainen Hussein Khavari. Alaikäiseksi yksintulleeksi turvapaikanhakijaksi vuonna 2015 Saksassa ilmoittautunut Khavari on sittemmin osoittautunut 33-vuotiaaksi.

Kathryn Steinle kuoli 1. heinäkuuta 2015 Yhdysvalloissa. 32-vuotias nainen oli kävelyllä isänsä ja ystävänsä kanssa San Franciscossa, kun viidesti aiemmin karkotettu laiton siirtolainen José Inez García Zárate ampui hänet.

Ebba Åkerlund kuoli turvapaikanhakijan suorittamassa islamistisessa terrori-iskussa Tukholmassa huhtikuussa 2017. 11-vuotias tyttö kuoli, kun hylätyn turvapaikkapäätöksen saanut Rakhmat Akilov ajoi Drottninggatanilla väkijoukkoon kuorma-autolla.

Tommie Lindh menehtyi 10. toukokuuta 2020 Ruotsissa Härnösandissa kun samana päivänä raiskaukseen syyllistynyt Abubaker Mohamad puukotti häntä. Lindh oli kuollessaan 19-vuotias.

Yksikään näistä järkyttävistä pakolaisten, turvapaikanhakijoiden ja laittomien siirtolaisten suorittamista murhista ei ole laukaissut laajoja mielenosoituksia eikä niistä ole uutisoitu maailmanlaajuisesti.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa