Kotimaa

Pääministeri Marinin kuukausitulot 17 000 euroa – maksattaa perheensä aamiaiset veronmaksajilla

Kuva Pixabay.

Pääministeri Sanna Marinin kuukausitulot ovat varsin muhkeat. Silti Marin maksattaa perheensä aamiaiskulut veronmaksajilla.

Valtioneuvoston kanslian tulkinnan mukaan pääministeri voi maksattaa aamiaistarvikkeensa veronmaksajilla. Asiasta raportoiva Iltalehti kertoo, että Sanna Marinin (sdp) lisäksi tähän mennessä etua on käyttänyt merkittävässä määrin lähinnä pääministerin puoluetoveri Paavo Lipponen.

Erityisen oudoksi Marinin kannalta asian tekee se, että hänen kaudellaan etua on yritetty salata erityisillä salauspäätöksillä.

Iltalehti kysyi valtioneuvoston kansliasta päätöksiä, joiden nojalla veronmaksajien tulee kustantaa Marinin ruokaostokset, mutta päätöksiä ei toimitettu.

Valtioneuvoston kanslian tulkinnan mukaan pääministerin ruokaostokset voidaan perustella ministeripalkkiolailla, jonka mukaan ministerin tehtävien hoitamisen kohtuulliset kustannukset voidaan korvata. Kanslia ei kuitenkaan kertonut, kuinka Marinin ja hänen perheensä aamiaiset johtuvat virkatehtävistä.

Kanslia ei myöskään luovuttanut Marinin ruokaostoskuitteja Iltalehdelle perustellen asiaa Marinin yksityisyydensuojalla.

Pääministeri Marin luultavasti voisi maksaa ruokalaskunsa itsekin, sillä Iltasanomien mukaan hänen kuukausitulonsa ovat noin 17 000 euroa.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit