Eurooppa Maahanmuutto

Pääministeri Orbán: ”Siirtolaisten legioonat ryskyttävät melkein kaikkia Euroopan ovia”

Kuva Unkarin hallitus.

Sitä mukaa kun koronapandemia saadaan hallintaan, maahanmuuttokysymys siirtyy takaisin Euroopan politiikan keskiöön, Viktor Orbán sanoi perjantaina radiohaastattelussa.

– Siirtolaisten  legioonat ryskyttävät lähes kaikkia Euroopan ovia, Unkarin pääministeri Viktor Orbán kertoi Kossuth Rádiólle.

Laittomien rajanylitysyritysten määrä Unkarin etelärajoilla on kasvanut tänä vuonna tähän mennessä 38 000:een, kun vastaava luku viime vuonna oli noin 10 000, pääministeri sanoi. Orbánin mukaan siirtolaispaine kasvaa paitsi maalla myös Euroopan merirajoilla.

Unkarin kanta siirtolaisuuteen on selvä. Siirtolaisuus on erityisen vaarallista pandemian aikana, minkä vuoksi pääministeri ehdotti, ettei minkäänlaista muuttoliikettä sallita kahden vuoden ajan.

Pääministeri kommentoi myös maansa talousasioita. Unkarin talous on valmistautunut onnistuneeseen elvyttämiseen. Kun pääministeri käsitteli julkisten varojen käyttöä, hän kertoi, että talouden tuottamat ylimääräiset tulot olisi palautettava sen eteen töitä tehneille kansalaisille, erityisesti perheille, jotka ovat suurimmaksi osaksi kärsineet koronapandemiasta.

Orbán sanoi, että jokaisen, joka kasvattaa lapsia, tulisi keskivertotuloihin saakka saada takaisin rahat, joiden eteen he työskentelivät ja jotka he maksoivat veroina.

– Perheillä on oltava parempi turvallisuus vakaamman  ja vähemmän herkän talouden takaamiseksi, hän sanoi ja lisäsi, että koska matalapalkkaiset ovat yleensä kaikkein haavoittuvimpia, minimipalkkaa olisi nostettava. Minimipalkan sekä pienten ja keskisuurten yritysten kilpailukyvyn säilyttämisen välillä on löydettävä tasapaino, pääministeri totesi.

Lähde Daily News Hungary.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa