Kotimaa Politiikka

Pääministeri Rinne ehdottaa veronkanto-oikeutta islamilaisille seurakunnille – Jussi Halla-aho: ”Ehdotus osoittaa heikkoa ymmärrystä realiteeteista”

Antti Rinne. Kuva Demarit / Flickr / CC BY-ND 2.0

Pääministeri Antti Rinne antaisi islamilaisille seurakunnille verotusoikeuden Suomessa.

Antti Rinne (sdp.) kertoo vasta ilmestyneessä elämäkerrassaan kannattavansa Suomessa toimiville islamilaisille seurakunnille annettavaa verotusoikeutta.

– Sen avulla voisimme varmistaa, ettei islamilaisia seurakuntia rahoiteta ulkoapäin, Suomessa asuvat muslimit voisivat rahoittaa itse yhteisöään, Demokraatti-lehti kertoo Rinteen sanovan kirjassa.

Rinteen mukaan toive verotusoikeudesta on noussut useasti esiin tapaamisissa muslimien kanssa.

– Muslimit ovat kysyneet, voisivatko he saada verotusoikeuden. Se osoittaa, että he haluavat integroitua yhteiskuntaamme keräämällä itse varallisuutta omaan uskonnolliseen toimintaansa.

”Pääministerillä heikko ymmärrys realiteeteista”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho tyrmää Rinteen ehdotuksen, joka ”osoittaa pääministerin heikkoa ymmärrystä realiteeteista”. Halla-aho muistuttaa, että Suomessa asuvat muslimit voisivat ”rahoittaa itse yhteisöään” jo nyt jäsenmaksuin ja lahjoituksin.

Kirkot – Halla-aho kirjoittaa Facebook-sivullaan – keräävät kirkollisveroa jäseniltään, eikä mikään estä islamilaisia yhteisöjä ja yhdyskuntia keräämästä jäsenmaksuja omilta jäseniltään, kuten katolinen kirkko, jolla ei ole verotusoikeutta. Lisäksi muslimiryhmiin kuuluvat ihmiset ovat pääosin niin pienituloisia, ettei heiltä paljoa voitaisi verottaa.

Aiemmin luterilainen ja ortodoksinen kirkko saivat osuuden yhteisöverotuotosta. Vuodesta 2016 lähtien ne saavat valtion budjetista kuluttajahintaindeksiin sidottua pysyvää valtionrahoitusta. Halla-aho arvelee, että Suomessa toimivat islamilaiset yhdyskunnat ovat suuresti kiinnostuneita tästä rahoituslähteestä.

– Se ei kuitenkaan merkitsisi sitä, että muslimit rahoittaisivat itse yhteisöään, vaan että kaikki muut suomalaiset rahoittaisivat sitä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit